Смартфони

У чому різниця між Google Pixel 7 і 7 Pro – навіщо платити більше

Share
Час читання: 2 хв.

Google Pixel 7 і 7 Pro зацікавили любителів смартфонів ще в момент анонсу. Щоправда, мало хто розумів, чим різняться дві моделі між собою. Досі багато користувачів розходяться в думці – який телефон кращий. І чи вартий девайс із приставкою Pro своїх грошей. Давайте порівняємо їх ближче, щоб оцінити різницю.

Порівнюємо два Пікселі

З моменту анонсу минув майже рік. Обидва смартфони давно перебувають у продажу. Тому ми вирішили ще раз пройтися найбільш важливими технічними параметрами Google Pixel 7 і 7 Pro. Що у нас вийшло:

  1. Ціна. Погодьтеся, це один з вирішальних чинників, хоча вартість і не відноситься до характеристик безпосередньо. І тут доречно порівнювати моделі з приблизно рівними показниками пам’яті (ОЗП/ПЗП). Візьмемо за молодшими версіями: Google Pixel 7 (8/128 Гб) і Google Pixel 7 Pro (12/128 Гб). Їхня вартість: 25 000 і 30 000 гривень відповідно. Так, 4 додаткових гігабайти у про-версії дадуть змогу істотно прискорити роботу. Але і приріст за ціною більше 20%. Для когось такий удар по гаманцю стане істотним.
  2. Дисплей і розміри. Прошка трохи більша за екраном і габаритами. Виходить 6,71″ AMOLED 1440х3120 120 Гц проти 6,3″ AMOLED FHD 90 Гц у простої сімки. Так, у просунутій версії Pixel дисплей помітно кращий. Але й ергономіка гірша. Простий Pixel 7 лежить у руці комфортніше, за рахунок своїх габаритів. Втім, це справа звички.
  3. Залізо. В обох телефонах стоїть однаковий чипсет Google Tensor G2. А ось обсяг оперативної пам’яті різний. Щоправда, навіть 8 Гб оперативки сьогодні вистачає позаочі для виконання більшості стандартних завдань. І навіть для ігор її вистачить.
  4. Захист і корпус. Тут немає відмінностей, крім самого зовнішнього вигляду. Та й він зроблений за одним принципом. Корпус з алюмінію і скла. Захист від води і пилу за стандартом IP68. Стандартне рішення для сучасних смартфонів.
  5. Автономність і зарядка. А ось тут утворюється досить спірне питання. Так, у Google Pixel 7 Pro АКБ більша за сьому версію на майже 700 мАг. (5000 проти 4355 мАг). Але й екран більший. У реальних випробуваннях обидва смартфони демонструють приблизно однакову автономність роботи. Рівень швидкої зарядки також однаковий – 30 Вт. Бездротова зарядка трохи спритніша у “Pro” – 23 Вт проти 20 Вт у сімки.
  6. Блок камер. Звичайно, тут виграє Google Pixel 7 Pro завдяки додатковому телевіку на 48 Мп. Безумовно, багато користувачів роблять вибір на користь про-версії саме з цієї причини. Інші оптичні датчики ідентичні в обох моделях.
    Комплектація. Тут порівнювати нічого. Вона однакова: кабель USB-C і адаптер Type
  7. A – Type C. Зарядний блок доведеться купувати окремо.

Інші характеристики практично не змінюються. Природно, тут є NFC. Також Google не поскупився на встановлення eSIM в обидва девайси. А ось місця під слот miniSD немає. Тому краще відразу визначитися з об’ємом вбудованої пам’яті.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    Чому телефон з часом починає працювати повільніше і як це виправити

    З часом будь-який смартфон починає працювати повільніше: довго відкриваються програми, завантажуються фото, а також сповільнюється…

    20.09.2024

    Apple готує вражаючий iPhone 17 Air, який здивує всіх

    Apple готує до випуску повністю оновлену лінійку iPhone, яка зацікавить як давніх фанатів, так і…

    20.09.2024

    Названо пристрої Samsung Galaxy які вже отримали оновлення One UI 6.1.1

    Слідом за нещодавнім релізом досить великого оновлення One UI 6.1.1 для флагманської серії Galaxy S23…

    20.09.2024

    Apple взялася за старе: iOS знову уповільнює iPhone

    Днями відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18, але напевно більшість користувачів навіть не припускали, що Apple…

    20.09.2024

    PlayStation 6 вийде у двох різних версіях, одна з яких буде більш доступною

    Як повідомляється, Sony розробляє дві різні SoC (System on Chips) для майбутньої PlayStation 6, що…

    20.09.2024

    Наступний складний телефон Samsung може мати нову назву

    У липні Samsung представила Galaxy Z Fold 6, але ще до цього з’явилися чутки про…

    20.09.2024