У чому різниця між Google Pixel 7 і 7 Pro – навіщо платити більше

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Google Pixel 7 і 7 Pro зацікавили любителів смартфонів ще в момент анонсу. Щоправда, мало хто розумів, чим різняться дві моделі між собою. Досі багато користувачів розходяться в думці – який телефон кращий. І чи вартий девайс із приставкою Pro своїх грошей. Давайте порівняємо їх ближче, щоб оцінити різницю.

Реклама

Порівнюємо два Пікселі

З моменту анонсу минув майже рік. Обидва смартфони давно перебувають у продажу. Тому ми вирішили ще раз пройтися найбільш важливими технічними параметрами Google Pixel 7 і 7 Pro. Що у нас вийшло:

  1. Ціна. Погодьтеся, це один з вирішальних чинників, хоча вартість і не відноситься до характеристик безпосередньо. І тут доречно порівнювати моделі з приблизно рівними показниками пам’яті (ОЗП/ПЗП). Візьмемо за молодшими версіями: Google Pixel 7 (8/128 Гб) і Google Pixel 7 Pro (12/128 Гб). Їхня вартість: 25 000 і 30 000 гривень відповідно. Так, 4 додаткових гігабайти у про-версії дадуть змогу істотно прискорити роботу. Але і приріст за ціною більше 20%. Для когось такий удар по гаманцю стане істотним.
  2. Дисплей і розміри. Прошка трохи більша за екраном і габаритами. Виходить 6,71″ AMOLED 1440х3120 120 Гц проти 6,3″ AMOLED FHD 90 Гц у простої сімки. Так, у просунутій версії Pixel дисплей помітно кращий. Але й ергономіка гірша. Простий Pixel 7 лежить у руці комфортніше, за рахунок своїх габаритів. Втім, це справа звички.
  3. Залізо. В обох телефонах стоїть однаковий чипсет Google Tensor G2. А ось обсяг оперативної пам’яті різний. Щоправда, навіть 8 Гб оперативки сьогодні вистачає позаочі для виконання більшості стандартних завдань. І навіть для ігор її вистачить.
  4. Захист і корпус. Тут немає відмінностей, крім самого зовнішнього вигляду. Та й він зроблений за одним принципом. Корпус з алюмінію і скла. Захист від води і пилу за стандартом IP68. Стандартне рішення для сучасних смартфонів.
  5. Автономність і зарядка. А ось тут утворюється досить спірне питання. Так, у Google Pixel 7 Pro АКБ більша за сьому версію на майже 700 мАг. (5000 проти 4355 мАг). Але й екран більший. У реальних випробуваннях обидва смартфони демонструють приблизно однакову автономність роботи. Рівень швидкої зарядки також однаковий – 30 Вт. Бездротова зарядка трохи спритніша у “Pro” – 23 Вт проти 20 Вт у сімки.
  6. Блок камер. Звичайно, тут виграє Google Pixel 7 Pro завдяки додатковому телевіку на 48 Мп. Безумовно, багато користувачів роблять вибір на користь про-версії саме з цієї причини. Інші оптичні датчики ідентичні в обох моделях.
    Комплектація. Тут порівнювати нічого. Вона однакова: кабель USB-C і адаптер Type
  7. A – Type C. Зарядний блок доведеться купувати окремо.

Інші характеристики практично не змінюються. Природно, тут є NFC. Також Google не поскупився на встановлення eSIM в обидва девайси. А ось місця під слот miniSD немає. Тому краще відразу визначитися з об’ємом вбудованої пам’яті.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ