Топ-10 корисних можливостей смартфонів Samsung, про які часто забувають

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі статистикою, власники смартфонів щодня користуються в середньому дев’ятьма додатками з 30 встановлених. Про низку корисних функцій користувачі навіть не підозрюють.

Зручне розміщення кнопки затвора камери

Під час зйомки селфі з витягнутої руки на великий смартфон виникають труднощі: дуже складно дотягнутися до кнопки затвора, не впустивши при цьому гаджет. У смартфонах Samsung передбачено вирішення цієї проблеми. Перед зйомкою треба затиснути кнопку затвора і свайпнути вгору. На екрані з’явиться ще одна кнопка, яку можна розмістити в будь-якому зручному місці.

Сповіщення про дзвінки та сповіщення за допомогою спалаху

Телефон можна налаштувати так, що при вхідному дзвінку, смс, повідомленні в електронній пошті або месенджері, буде включатися світлова індикація. Здійснюється вона за допомогою спалаху. Список подій налаштовується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Особливий захист папок

Сучасні смартфони виступають як фото-, відеокамера і міні-офіс. Тому в них зберігається багато особистої та ділової інформації. Для її захисту існують різні зовнішні програми, що дають змогу приховати папки та файли в захищений простір. В оболонці Samsung передбачено власний додаток для захисту папок – Samsung Knox. Секретний простір виглядає як окрема операційна система всередині основної. У ній окремий робочий стіл, і навіть своя система скачування додатків. Обидві системи існують автономно, не пов’язані одна з одною. Якщо зловмиснику вдалося розблокувати доступ до телефону, до секретних папок дістатися не вийде.

Два додатки на одному екрані

Великий дисплей сприяє тому, щоб переглядати одночасно 2 вікна. Для любителів багатозадачності в смартфонах Самсунг передбачена ця можливість. Можна переглядати документи і тут же обговорювати їх у діловому чаті. Або дивитися новини і слухати музику в ютьюб.

Швидке перенесення даних на новий телефон

У смартфонах Samsung є вбудована програма, що дає змогу швидко переносити інформацію з одного пристрою на інший. Це дуже зручно при зміні телефону. Додаток Smart Switch перенесе контакти, нотатки, події з календаря, фотографії та іншу інформацію за допомогою кабелю, зовнішнього зберігача або бездротовим способом.

Скріншот екрана за жестом

Для фотографії екрана не треба натискати спеціальну кнопку або поєднання клавіш. Досить провести ребром долоні зліва направо над екраном – і скріншот буде зроблено. Жест не спрацює, якщо відкрито екранну клавіатуру.

Фотографування без монопода

Для того, щоб привести в дію спуск камери, не обов’язково натискати кнопку. Також немає необхідності в селфі-палці. У налаштуваннях смартфона можна вибрати запуск фото- або відеозйомки за допомогою:

  • голосових команд: “Зняти”, “Посміхніться”, “Знімаю”, “Запис відео”;
  • жесту: розкрита долоня.
  • Взаємодія з “розумним” телевізором

Додаток Samsung Smart View дає змогу транслювати відеозаписи з телефона на телевізор. Функція Dual View дає можливість переглядати телепрограми та фільми на двох пристроях одразу: на телевізорі та смартфоні або планшеті. Функція TV Remote перетворить телефон на пульт дистанційного керування для телевізора.

Вбудований батьківський контроль

Якщо ви даєте свій телефон пограти дітям, можна створити для них окремий обліковий запис. Це обмежить доступ до батьківських ресурсів. Налаштування дозволяють дозволити дитині бачити тільки розважальні ресурси: ігри, розмальовки, мультфільми, а також дозволені контакти.

Скріншот кількох екранів поспіль

Якщо виникла необхідність заскринити всю вебсторінку, а вона не влазить на один екран, не потрібно знімати кожен шматок в окремий файл. Натисніть поєднання клавіш для скріншота або проведіть долонею над екраном, після цього внизу з’явиться значок прокрутки. Натисніть його і не відпускайте, поки вся інформація не буде промотана. Смартфон Samsung може зробить скріншоти кожного екрана і склеїти їх в один файл.

Компанія Samsung відома турботою про комфорт під час використання телефону. Смартфони забезпечені низкою дуже корисних функцій, але не всі власники користуються ними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.