Найкращі маленькі/компактні смартфони у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаєте про купівлю нового смартфона, але вас лякають розміри сучасних моделей? На щастя, на ринку ви знайдете кілька сучасних, потужних, але компактних моделей.

Тільки не треба обурюватися, що це не компактні моделі і що компактом у вас був колись – якийсь телефон із 3 дюймовим екраном. РЕАЛІЇ ЗМІНИЛИСЯ. Зараз компакт це близько 6.1 дюйма, минулого не повернути.

Смартфони з кожним роком отримують дедалі потужніші компоненти, кращі камери і більш потужне програмне забезпечення. Таким чином, цей пристрій все частіше замінює нам ноутбуки та планшети. Дотримуючись цього принципу, виробники постійно збільшують розміри дисплеїв до межі. Останні смартфони рідко мають екрани менші за 6,3 дюймів. Крім того, на ринку з’являється все більше моделей Plus/Pro/Max, які пропонують дисплеї від 6,5 до навіть 7 дюймів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви шукаєте сучасний смартфон, але водночас хочете придбати компактний пристрій, перед вами постає дещо складне завдання. Нині більшість мобільних телефонів важко тримати однією рукою.

На щастя, деякі виробники все ж таки не забувають про компактні моделі, які поміщаються в будь-яку кишеню і водночас дають змогу зручно працювати однією рукою. Важливо зазначити, що йдеться зовсім не про сучасні смартфони. На ринку час від часу з’являються нові моделі з невеликими екранами. Apple лідирує з трьома такими смартфонами – iPhone 13 mini, iPhone 12 mini та iPhone SE 2020. На щастя, користувачі Android також знайдуть для себе відповідний пристрій.

Нижче ви знайдете список компактних смартфонів, які варто купити. Важливо відзначити, що в ньому ви знайдете як флагманські пристрої, так і трохи дешевші пристрої середнього класу. Також можна знайти компактні бюджетні смартфони, але це завдання дещо складне.

Сучасні недорогі смартфони роблять з упором на ємні акумулятори, що негативно позначається на зовнішніх розмірах.

iPhone 13 mini

Apple продовжує свою традицію і другий рік поспіль представляє мініатюрну версію iPhone. Останній iPhone 13 mini, як і раніше, має 5,4-дюймовий екран і дуже компактний корпус. Apple трохи зменшила розмір вирізу, збільшивши робочий простір дисплея.

Всередині знаходиться дуже потужний процесор Apple A15 Bionic. Він підтримується 4 ГБ оперативної пам’яті та штучним інтелектом. Ми також знайдемо на борту 4-ядерний графічний чип. Базова модель поставляється зі 128 ГБ вбудованої пам’яті. На задній панелі ми знайдемо дві камери з відмінною якістю зйомки.

Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 – це смартфон, який ні в чому не відчуває нестачі. Компактний 6,1-дюймовий екран Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю 2340 x 1080 чудово підходить як для споживання контенту, так і для роботи. Серед компонентів – восьмиядерний процесор Snapdragon 8 Gen 2 і 8 ГБ оперативної пам’яті. Завдяки процесору Qualcomm смартфон в кінцевому підсумку набагато потужніший за свого попередника, Samsung Galaxy S22. Пристрій чудово підійде вимогливим користувачам, які шукають смартфон вищого класу, але екран моделі Ultra занадто великий для них.

Також варто згадати про камеру, яка пропонує такі функції, як автокадр, автоматичний нічний режим і – покращений порівняно з попередніми моделями – портретний режим. Смартфон працює на останній версії Android і отримує всі оновлення, які поставляються з пристроями Samsung. Чудові камери і дуже хороша якість збірки – це те, що підкуповує у самсунга.

ASUS ZenFone 9

Один з найновіших і найцікавіших телефонів у цьому списку. Zenfone 9 – це смартфон, який руйнує колишні уявлення про компактні смартфони. Він неймовірно швидкий і оснащений найсучаснішими та найпотужнішими компонентами – всередині ви знайдете Snapdragon 8+ Gen 1 і 8 ГБ оперативної пам’яті. Крім того, у нього чудовий акумулятор ємністю 4300 мАг, 5,92-дюймовий AMOLED-екран і дуже потужні камери, і все це під управлінням Android 12 з легким, незахаращеним інтерфейсом. Чого ще можна бажати?

Однак Zenfone 9 – це не тільки чисті технічні характеристики. Телефон також може похвалитися деякими цікавими особливостями. По-перше, основна камера оснащена системою стабілізації gimbal, тож навіть у найскладніших умовах зйомка залишатиметься стабільною і дуже плавною.

Звичайно, неможливо сказати що-небудь про Zenphone 9, не згадавши його неймовірні розміри, або, скоріше, “малогабаритність”. Це неймовірно компактний смартфон (його розміри становлять усього 146,6 x 68,2 x 9,1 мм). Однак у цьому корпусі ми отримуємо довговічний акумулятор, найпотужніші компоненти та чудовий екран. Asus показує, що можна створити маленький телефон, який не поступається своїм величезним конкурентам.

Huawei P50 Pocket

Huawei P50 Pocket – найменший смартфон у лінійці Huawei. Це модель зі складним корпусом. Розміри пристрою в складеному стані становлять 87,3 x 75,5 x 15,2 мм.

Смартфон Huawei P50 Pocket – це флагманська модель 2021 року. Він оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 888, 8 ГБ оперативної пам’яті та 256 ГБ вбудованого сховища.

Основний екран являє собою складну OLED-панель із діагоналлю 6,9 дюйма, роздільною здатністю 2790 x 1188 пікселів із частотою оновлення 120 Гц. Його доповнює 1,04-дюймовий зовнішній екран.

Huawei P50 Pocket оснащений зчитувачем відбитків пальців, розташованим у кнопці живлення. За живлення відповідає акумулятор ємністю 4 000 мАг зі швидкою дротовою зарядкою потужністю 40 Вт. Смартфон працює під управлінням операційної системи EMUI 12 на базі Android. Пристрій не має доступу до сервісів Google.

iPhone SE (2022)

iPhone SE третього покоління наразі є найдешевшим смартфоном у портфоліо Apple. Остання модель 2022 року є невеликим оновленням iPhone SE 2020 року. Смартфон, як і раніше, має компактний корпус з невеликим 4,7-дюймовим екраном з кнопкою Home і зчитувачем відбитків пальців Touch ID. Пристрій відрізняється застарілим дизайном з великими рамками. Корпус цієї моделі нагадує 2014-2015 роки, коли на ринку дебютував iPhone 6.

Смартфон оснащений процесором Apple A15 Bionic, відомим за моделями сімейства iPhone 13. Екран являє собою IPS панель з роздільною здатністю 1334 x 750 пікселів.

Пристрій оснащений основною камерою 12 МП з діафрагмою f/1.8. На жаль, у телефону немає нічного режиму, хоча потужність смартфона дозволяє це. Смартфон записує відео у форматі 4K зі швидкістю до 60 кадрів за секунду. Новинкою в сімействі SE є наявність вбудованого модему мобільної мережі 5G.

Xiaomi 12x

Він напевно буде найцікавішим варіантом, завдяки ціні (15000 гривень)
За цю суму ви отримаєте реально гармонійний смартфон, з відмінним дизайном і характеристиками.

Процесор стоїть старий, але не даремний snapdragon 870, потужності якого досі вистачає з головою. Основна камера знімає на рівні 12 айфона, вона не розчарує.

Проблеми у Сяомі як завжди одні й ті самі, це датчик наближення, але багатьом на це пофіг.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.