Google Pixel Fold проти Samsung Galaxy Z Fold 4: який зі складних смартфонів вартий своїх грошей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня на ринку складних пристроїв з’явився новий гравець. Це Google, який представив свій довгоочікуваний Pixel Fold, який відразу ж охрестили одним із головних конкурентів Samsung Galaxy Z Fold 4. Чим складаний смартфон Google кращий за модель Samsung і в чому програє конкуренту, розібралися в Gadgetpage.ru, порівнявши технічні характеристики двох апаратів.

Дизайн і дисплей

Обидва смартфони мають однаковий складаний форм-фактор і в розкладеному вигляді перетворюються на повноцінний планшет. Щоправда, їх не оминув головний недолік цього форм-фактора – у складеному стані вони помітно товщі за звичайний смартфон, а ще й набагато важчі. Якщо не зважати на це, то і Pixel Fold, і Samsung Galaxy Z Fold 4 – це відмінно спроектовані пристрої. Смартфон Googlw навіть трохи тонший за конкурента, за що ми його високо оцінили.

Обидва смартфони мають конструкцію з металевого каркаса зі скляними панелями та отримали захист від вологи відповідно до рейтингу IPX8. Також обидва пристрої оснащені традиційним сканером відбитків пальців, вбудованим у кнопку живлення на бічній грані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте, у Samsung Galaxy Z Fold 4 є перевага перед конкурентом у вигляді підтримки стилуса S Pen. Так, S Pen не входить у комплект поставки, але ви можете купити його окремо і навіть носити його разом зі смартфоном у спеціальному чохлі.

Коли справа доходить до екранів, то тут у смартфонів є більше відмінностей. Подібність лише в тому, що обидва пристрої оснащуються двома екранами – зовнішнім плоским і внутрішнім гнучким. У Samsung Galaxy Z Fold 4 зовнішній екран дуже вузький, тоді як у Pixel Fold зовнішній дисплей ширший, що спрощує набір тексту і забезпечує загальний комфорт. Усередині в обох смартфонів встановлений 7,6-дюймовий дисплей, тільки ось у смартфона Pixel він ширший, а у Samsung Galaxy – вищий. Обидва екрани підтримують частоту оновлення зображення 120 Гц, що має гарантувати максимальну плавність.

Апаратне та програмне забезпечення

Pixel Fold, хоч і новіший, але працює на чипі Google Tensor G2, який повільніший порівняно зі встановленим всередині Samsung Galaxy Z Fold 4 чипсетом Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. А всього через кілька місяців Samsung має випустити Galaxy Z Fold 5, який отримає ще потужніший процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Так що смартфон Google безумовно відстає від конкурента з точки зору продуктивності. Так, Tensor G2 сам по собі не найповільніший чип, але це явно не те, що ми очікуємо побачити на пристрої преміум-класу, за який просять майже дві тисячі доларів.

В іншому обидва смартфони схожі, пропонуючи вже в базовій комплектації 12 Гбайт оперативної і від 256 Гбайт вбудованої пам’яті.
З точки зору програмного забезпечення перевага на боці Samsung, оскільки компанія досягла успіху в розробці програмного забезпечення для пристроїв зі складною конструкцією, а Galaxy Z Fold 4 має просунутий режим багатозадачності, який дає змогу розділити екран на три зони для одночасної роботи в декількох додатках. Так, у смартфонів Google теж є режим поділу екрана, але він менш універсальний і за своїми можливостями поступається рішенню Samsung.

Samsung Galaxy Z Fold 4 покладено чотири великих оновлення Android і регулярні оновлення безпеки протягом п’яти років. А ось умови програмної підтримки Pixel Fold поки невідомі, але, швидше за все, і цей апарат зможе розраховувати на регулярні оновлення протягом тривалого періоду часу.

Камери

І Samsung, і Google мають репутацію виробників смартфонів з чудовими камерами, і обидві складні моделі оснащені трьома задніми камерами. Однак на ділі вони відрізняються якістю зйомки.

Samsung Galaxy Z Fold 4 оснащується потрійною основною камерою з широким, надшироким та телеоб’єктивом із триразовим оптичним зумом, тоді як Pixel Fold має основну камеру з ширококутною оптикою, додатковий модуль із надширококутним об’єктивом та камеру-перископ із 5-кратним оптичним зумом. Також обидва смартфони мають фронтальні камери на зовнішньому та внутрішньому дисплеях, але якщо ви хочете отримати якісніші селфі, виробники пропонують використати задні камери (просто розгорніть смартфон, поверніть його та використовуйте зовнішній екран як видошукач).

Якість звуку

Перевага складних смартфонів полягає в тому, що вони фізично більші за звичайні смартфони і забезпечують гучніший звук. Так, динаміки Samsung Galaxy Z Fold 4 звучать чудово і набагато краще, ніж у звичайного смартфона, з більш глибокими низькими тонами. Чи зможуть динаміки Pixel Fold відповідати конкуренту від Samsung, ще належить з’ясувати під час тесту.

Акумулятор

Незважаючи на великі розміри в складеному вигляді, кожна з половинок цих смартфонів насправді досить тонка, що перешкоджає встановленню великого акумулятора. Наочний приклад тому – Samsung Galaxy Z Fold 4, який живиться від акумуляторної батареї ємністю всього 4400 мАг проти 5000 мАг у звичайного флагмана. У Pixel Fold акумулятор майже на 10% більший, ніж у конкурента – його ємність становить 4821 мАгод, що в теорії має гарантувати більш високу автономність.

Що стосується швидкості зарядки, то у Samsung Galaxy Z Fold 4 потужність швидкої бездротової зарядки становить 25 Вт, тоді як у Pixel Fold швидкість обмежена на позначці 21 Вт. Також обидва смартфони підтримують бездротову зарядку, але і тут перевага у Samsung Galaxy з потужністю зарядки 15 Вт проти 7,5 Вт у смартфона Pixel.

Висновок

Pixel Fold привніс щось нове в ринок складних смартфонів. Його головна перевага перед конкурентом Samsung полягає в більш зручному зовнішньому екрані. Плюс до всього він трохи тонший, а ще має “чисте” програмне забезпечення, довговічну шарнірну конструкцію, великий акумулятор і захист від вологи, як у Samsung Galaxy Z Fold 4.

Однак Samsung Galaxy Z Fold 4, як і раніше, виглядає більш зрілим продуктом, і це вкрай важливо для складних смартфонів. Це перевірений часом апарат, у якого немає серйозних глюків і він має більше програмних функцій, зокрема просунуту багатозадачність і підтримує стилус S Pen.

Який з цих складних смартфонів вибрали б ви? Діліться думкою в коментарях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.