Смартфони

Що випустить Apple замість iPhone 13 mini

Share
Час читання: 3 хв.

Якщо ви любитель компактних пристроїв, як я, то ця стаття з моїми думками і переживаннями вам чудово зайде.

З представленої лінійки iPhone 14 Apple відмовилися від лінійки mini, і мені здається не просто так. Зараз лінійка iPhone 14 виглядає наступним чином: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max.

Останнім представленим компактним пристроєм на момент публікації залишається iPhone SE 2022. Жахливий з точки зору автономності нововведення дизайну пристрій.

Нагадую, що SE 2022 був представлений навесні 2022 року, а вже восени 2022 року зникла лінійка mini з флагманських пристроїв. Напевно, ви вже розумієте до чого я хилю.

Мені здається, що навесні наступного року Apple представлять нам iPhone SE 4-го покоління в дизайні mini. Чому? Давайте розбиратися.

iPhone SE першого покоління вийшов у світ одночасно з iPhone 6s, маючи в начинці те саме залізо, що і флагманський брат, але за дизайном він відстав від представленого на 2 роки. SE 2-го покоління в дизайні 7-8 iPhone побачив світ у 2020 році теж через кілька років після того, як був представлений 8-й iPhone (останній флагман у цьому дизайні).

Нездійснений дизайн SE 2

І ось Apple викочує нам у 2022-му році SE третього покоління, який абсолютно не “стріляє”, а потім у цьому ж році згортає розробку iPhone mini. Наступного року (2024) якраз буде 2 роки, як поховали дизайн mini, а значить саме час його воскресити.

iPhone 12 mni і 13 mini не стали хітами продажів, але свою нішу на ринку займають однозначно. Мені самому дуже подобається цей дизайн і форм-фактор, а інакше б я не мріяв про новий телефон у такому корпусі. Щоб користувачі компактних флагманів не пішли до конкурентів Apple, треба щось із цим робити, і як не виходом SE в корпусі mini зберегти аудиторію? Тим більше, що новий дизайн вигадувати не треба, таким чином заощадивши вкотре на розробці пристрою.

концепт SE у дизайні актуальних лінійок

Що б я хотів бачити в SE 2024?

Як і в лінійках 13 mini і 12 mini, я сподіваюся, що SE 5 збереже дві камери, але із застереженням, що замість звичайного основного модуля я б хотів 48 Мп основний модуль, щоб у мене була можливість робити дворазове наближення, якого мені так не вистачає на 13 mini без втрати якості. Це, звісно, не телевік, але потртетні знімки на основну камеру з дворазовим наближенням або без нього будуть виходити вкрай непоганими.

Було б також чудово збільшити час автономної роботи, тому що 13 mini при всій його перевазі перед 12 mini недостатньо довго тримає акумулятор.

Ну, і в SE 5, на мій погляд, вистачить A16 Bionic, так, у SE вперше буде неактуальний процесор на момент виходу, але кому він потрібен, коли iPhone і без того справляється з будь-яким поставленим завданням.

OLED-екран без 120 Гц мене також влаштує в новому компактному флагмані, але було б непогано додати динамічну розгортку, адже акумулятор все ж таки буде однозначно не такий хороший, як на більших побратимах SE.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Microsoft Defender навчився виявляти незахищені Wi-Fi мережі

    Захисне програмне забезпечення Microsoft Defender, вбудоване в операційну систему Windows, може автоматично виявляти незахищені Wi-Fi-мережі…

    01.10.2024

    Gmail отримує оновлені правила безпеки від Google

    З 30 вересня Google ввела нові правила безпеки для Gmail, спрямовані на захист облікових записів…

    01.10.2024

    WhatsApp більше не підтримується на старих смартфонах

    Рішення про припинення роботи на старих моделях було ухвалено керівництвом компанії з метою покращення якості…

    01.10.2024

    Samsung Galaxy S25: усі відомі на даний момент деталі

    Samsung щорічно випускає безліч телефонів, але флагманом компанії є серія Galaxy S. Лінійка Samsung Galaxy…

    01.10.2024

    Qualcomm планує випуск нового ARM-процесора для ПК з удосконаленою продуктивністю

    Qualcomm активно працює над новою версією ARM-процесора для ПК під кодовою назвою Project Glymur. Новий…

    01.10.2024

    Названі найпотужніші смартфони вересня за версією AnTuTu

    Розробники AnTuTu опублікували вересневий рейтинг продуктивності Android-смартфонів, у якому лідером став ігровий Red Magic 9S…

    01.10.2024