Що випустить Apple замість iPhone 13 mini

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Якщо ви любитель компактних пристроїв, як я, то ця стаття з моїми думками і переживаннями вам чудово зайде.

Реклама

З представленої лінійки iPhone 14 Apple відмовилися від лінійки mini, і мені здається не просто так. Зараз лінійка iPhone 14 виглядає наступним чином: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max.

Останнім представленим компактним пристроєм на момент публікації залишається iPhone SE 2022. Жахливий з точки зору автономності нововведення дизайну пристрій.

Нагадую, що SE 2022 був представлений навесні 2022 року, а вже восени 2022 року зникла лінійка mini з флагманських пристроїв. Напевно, ви вже розумієте до чого я хилю.

Мені здається, що навесні наступного року Apple представлять нам iPhone SE 4-го покоління в дизайні mini. Чому? Давайте розбиратися.

iPhone SE першого покоління вийшов у світ одночасно з iPhone 6s, маючи в начинці те саме залізо, що і флагманський брат, але за дизайном він відстав від представленого на 2 роки. SE 2-го покоління в дизайні 7-8 iPhone побачив світ у 2020 році теж через кілька років після того, як був представлений 8-й iPhone (останній флагман у цьому дизайні).

Нездійснений дизайн SE 2

І ось Apple викочує нам у 2022-му році SE третього покоління, який абсолютно не “стріляє”, а потім у цьому ж році згортає розробку iPhone mini. Наступного року (2024) якраз буде 2 роки, як поховали дизайн mini, а значить саме час його воскресити.

iPhone 12 mni і 13 mini не стали хітами продажів, але свою нішу на ринку займають однозначно. Мені самому дуже подобається цей дизайн і форм-фактор, а інакше б я не мріяв про новий телефон у такому корпусі. Щоб користувачі компактних флагманів не пішли до конкурентів Apple, треба щось із цим робити, і як не виходом SE в корпусі mini зберегти аудиторію? Тим більше, що новий дизайн вигадувати не треба, таким чином заощадивши вкотре на розробці пристрою.

концепт SE у дизайні актуальних лінійок

Що б я хотів бачити в SE 2024?

Як і в лінійках 13 mini і 12 mini, я сподіваюся, що SE 5 збереже дві камери, але із застереженням, що замість звичайного основного модуля я б хотів 48 Мп основний модуль, щоб у мене була можливість робити дворазове наближення, якого мені так не вистачає на 13 mini без втрати якості. Це, звісно, не телевік, але потртетні знімки на основну камеру з дворазовим наближенням або без нього будуть виходити вкрай непоганими.

Було б також чудово збільшити час автономної роботи, тому що 13 mini при всій його перевазі перед 12 mini недостатньо довго тримає акумулятор.

Ну, і в SE 5, на мій погляд, вистачить A16 Bionic, так, у SE вперше буде неактуальний процесор на момент виходу, але кому він потрібен, коли iPhone і без того справляється з будь-яким поставленим завданням.

OLED-екран без 120 Гц мене також влаштує в новому компактному флагмані, але було б непогано додати динамічну розгортку, адже акумулятор все ж таки буде однозначно не такий хороший, як на більших побратимах SE.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ