Смартфони

Xiaomi 13 Ultra: чим він відрізняється від конкурентів

Share
Час читання: 4 хв.

Наприкінці 2022 року Xiaomi представила Xiaomi 13 і 13 Pro. А 18 квітня 2023 року компанія випустила останній флагман серії – Xiaomi 13 Ultra. Володіючи такими характеристиками, як чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, великим 6,7-дюймовим AMOLED-дисплеєм із частотою 120 Гц і 1-дюймовим датчиком основної камери зі змінною апертурою, Xiaomi 13 Ultra вступив у жорстку конкурентну боротьбу на ринку флагманських Android-смартфонів. Давайте порівняємо Xiaomi 13 Ultra з останніми флагманськими смартфонами Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro Max і HONOR Magic5 Pro і з’ясуємо, наскільки він кращий або гірший за своїх конкурентів.

Дизайн

Починаючи з дизайну, цілком очевидно, що всі смартфони мають доволі унікальне оформлення. IPhone 14 Pro Max у верхньому лівому кутку задньої панелі отримав знайомий прямокутний модуль камери, а Samsung Galaxy S23 Ultra використовує окремі вирізи для датчиків камери.

Xiaomi 13 Ultra і HONOR Magic5 Pro отримали схожий дизайн із величезним круглим модулем камери, розташованим у центрі. Крім того, три пристрої мають скляну задню панель, а Xiaomi 13 Ultra виділяється своїм преміальним антибактеріальним покриттям із силіконової шкіри, завдяки якому смартфон не лише чудово лежить у руці, а й забезпечує краще захоплення.

Примітно, що Xiaomi 13 Ultra – найтовстіший – 9,1 мм, а iPhone 14 Pro Max – найтонший – 7,9 мм. Також варто зазначити, що всі пристрої досить важкі, більшість із них важить 220 грамів і більше. Що стосується надійності – всі чотири смартфони сертифіковані за стандартом IP68 захисту від води та пилу.

За колірним оформленням корпусу лідирує Samsung Galaxy S23 Ultra з вражаючим вибором з восьми варіантів. IPhone 14 Pro Max пропонує чотири приглушених кольори, а Xiaomi 13 Ultra – три варіанти: чорний, білий і оливково-зелений. Magic5 Pro представлений тільки у двох колірних варіантах: зеленому і чорному.

Дисплей

Усі смартфони, що розглядаються тут, оснащені великими 6,7-6,8-дюймовими дисплеями, що підтримують висококласні функції, такі як технологія AMOLED/OLED, адаптивна частота оновлення 120 Гц, HDR10+ і висока роздільна здатність. Одна з областей, в якій виділяється Xiaomi 13 Ultra, – це пікова яскравість, що досягає 2600 ніт, що в свою чергу позиціонує дисплей Xiaomi 13 Ultra одним з найяскравіших екранів смартфонів.

Тим часом, Samsung Galaxy S23 Ultra вирізняється з-поміж інших вбудованою підтримкою стилуса S-Pen, що допускає використання у вирішенні всіляких завдань, включно зі створенням нотаток, редагуванням фотографій і багатьом іншим. Загалом, усі смартфони оснащені дисплеями високого стандарту, і кожен з них забезпечує задовільну якість перегляду.

Продуктивність.
Ці флагманські смартфони мають найвищу продуктивність завдяки потужним процесорам, достатнім обсягам оперативної та вбудованої пам’яті. IPhone 14 Pro Max може похвалитися найкращим у галузі чипсетом A16 Bionic, тоді як три інші Android-пристрої оснащено новітнім процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, а S23 Ultra використовує злегка розігнаний варіант із вищою тактовою частотою. Проте різниця в повсякденному використанні, ймовірно, буде мінімальною і навряд чи помітною простому обивателю.

Усі розглянуті пристрої відмінно підходять для виконання повсякденних завдань і запуску ігор, тому користувачі не будуть розчаровані їхньою продуктивністю. Оптимізація програмного забезпечення також має вирішальне значення, коли йдеться про продуктивність, і хоча три з чотирьох пристроїв працюють на ОС Android 13, загальне враження від їхнього використання залежатиме від зручності програмної оболонки пристрою.

Камери

Тепер давайте подивимося на використовувані в пристроях камери. Xiaomi 13 Ultra оснащений чотирма камерами з 1-дюймовим датчиком IMX 989 на 50 МП зі змінною апертурою (від f/1,9 до f/4,0), двома телеоб’єктивами на 50 МП (3,2-кратний і 5-кратний оптичний зум) і 50-мегапіксельним надширококутним об’єктивом із кутом огляду 122 градуси.

У Xiaomi стверджують, що над поліпшенням камер своїх флагманських пристроїв компанія працювала спільно з відомим брендом Leica. Поряд з цим, виробник заявляє, що камера їхнього пристрою створює більш природні і менш різкі зображення, ніж iPhone 14 Pro Max. Крім того, Xiaomi 13 Ultra пропонує різні стилі фотографії, ручне налаштування і підтримку запису відео 8K.

Samsung Galaxy S23 Ultra також оснащений чотирма камерами, що включають 200-мегапіксельний первинний датчик, 12-мегапіксельний надширококутний об’єктив з апертурою f/2.2, 10-мегапіксельну оптичну перископічну камеру з 3-10-кратним оптичним зумом і ще один телеоб’єктив з оптичною стабілізацією зображення і 3-кратним зумом. Тут видатною особливістю камери є можливість досягнення 100-кратного збільшення.

Як і S23 Ultra, HONOR Magic5 Pro оснащений 50-мегапіксельним перископічним телеоб’єктивом Sony IMX858 з 3,5-кратним оптичним і 100-кратним цифровим зумом. Камера цього смартфона отримала об’єктив на 50 МП з діафрагмою f/1,6 і надширококутний об’єктив на 50 МП з діафрагмою f/2,0 і кутом захоплення 122 градуси.

iPhone 14 Pro Max використовує модуль із трьома камерами, головною з яких виступає 48-мегапіксельна основна камера. Подібно до моделей попереднього покоління, iPhone 14 Pro Max дає змогу створювати виняткової якості фотографії в різних умовах освітлення. Варто зазначити, що iPhone 14 Pro Max перевершує своїх конкурентів за якістю зйомки відео.

Акумулятор

Що стосується ємності батареї, то всі Android-смартфони в цьому порівнянні оснащені акумуляторами приблизно на 5000 мАг, що забезпечує досить інтенсивне використання пристроїв протягом усього дня. IPhone 14 Pro Max з акумулятором приблизно 4300 мАг також готовий пропрацювати цілий день без підзарядки.

Проте, Xiaomi 13 Ultra перевершує конкурентів за швидкістю зарядки, пропонуючи швидку дротову зарядку потужністю 90 Вт і бездротову зарядку потужністю 50 Вт. HONOR Magic5 Pro претендує на друге місце з дротовою зарядкою 66 Вт і бездротовою зарядкою 50 Вт. За ним слідує Galaxy S23 Ultra, що підтримує дротову зарядку потужністю 45 Вт і бездротову зарядку потужністю 15 Вт.

iPhone 14 Pro Max забезпечує тільки швидку зарядку 23 Вт і бездротову зарядку MagSafe 15 Вт. Крім того, на відміну від своїх аналогів, iPhone 14 Pro Max не підтримує зворотне бездротове заряджання, що може стати в пригоді під час заряджання аксесуарів для смартфона, як-от бездротові навушники.

Підсумок

Xiaomi 13 Ultra відмінно вписався в сімейство флагманських пристроїв. Серед розглянутих чотирьох флагманів кожен володіє якоюсь своєю відмінною рисою: у якогось апарату трохи краща продуктивність, десь кращі камери та інтерфейс управління. Тому вибір кращого флагмана завжди залежить від індивідуальних переваг користувача.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Sony випустить PlayStation 6 у двох варіантах

    PlayStation 5 Pro ще не вийшла на ринок, а вже з’являються чутки про PlayStation 6.…

    21.09.2024

    DxOMark оцінив iPhone 16 Pro Max: найкращий для відео, але не для фото

    Експерти DxOMark опублікували огляд камери нового iPhone 16 Pro Max, і вона визнана однією з…

    21.09.2024

    iPhone 17 отримає значні оновлення дисплея

    За інформацією Росса Янга з Display Supply Chain, iPhone 17, iPhone 17 Slim (який замінить…

    21.09.2024

    Тестування iPhone 16 Pro показало вразливість нових ультратонких рамок

    iPhone 16 і iPhone 16 Pro вже на ринку, а разом із ними з’явилися й…

    21.09.2024

    Google висміює Apple за запізніле впровадження RCS у новій рекламі

    Вийшла нова реклама з серії #BestPhonesForever, і Google знову кепкує з Apple, точніше, Pixel насміхається…

    21.09.2024

    Незважаючи на критику, фанати Apple масово купують iPhone 16

    Деякі вважають презентацію iPhone 16 однією з найбільш нудних подій Apple. Відомі інсайдери навіть відзначають…

    21.09.2024