Xiaomi 13 Ultra: чим він відрізняється від конкурентів

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Наприкінці 2022 року Xiaomi представила Xiaomi 13 і 13 Pro. А 18 квітня 2023 року компанія випустила останній флагман серії – Xiaomi 13 Ultra. Володіючи такими характеристиками, як чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, великим 6,7-дюймовим AMOLED-дисплеєм із частотою 120 Гц і 1-дюймовим датчиком основної камери зі змінною апертурою, Xiaomi 13 Ultra вступив у жорстку конкурентну боротьбу на ринку флагманських Android-смартфонів. Давайте порівняємо Xiaomi 13 Ultra з останніми флагманськими смартфонами Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro Max і HONOR Magic5 Pro і з’ясуємо, наскільки він кращий або гірший за своїх конкурентів.

Реклама

Дизайн

Починаючи з дизайну, цілком очевидно, що всі смартфони мають доволі унікальне оформлення. IPhone 14 Pro Max у верхньому лівому кутку задньої панелі отримав знайомий прямокутний модуль камери, а Samsung Galaxy S23 Ultra використовує окремі вирізи для датчиків камери.

Xiaomi 13 Ultra і HONOR Magic5 Pro отримали схожий дизайн із величезним круглим модулем камери, розташованим у центрі. Крім того, три пристрої мають скляну задню панель, а Xiaomi 13 Ultra виділяється своїм преміальним антибактеріальним покриттям із силіконової шкіри, завдяки якому смартфон не лише чудово лежить у руці, а й забезпечує краще захоплення.

Примітно, що Xiaomi 13 Ultra – найтовстіший – 9,1 мм, а iPhone 14 Pro Max – найтонший – 7,9 мм. Також варто зазначити, що всі пристрої досить важкі, більшість із них важить 220 грамів і більше. Що стосується надійності – всі чотири смартфони сертифіковані за стандартом IP68 захисту від води та пилу.

За колірним оформленням корпусу лідирує Samsung Galaxy S23 Ultra з вражаючим вибором з восьми варіантів. IPhone 14 Pro Max пропонує чотири приглушених кольори, а Xiaomi 13 Ultra – три варіанти: чорний, білий і оливково-зелений. Magic5 Pro представлений тільки у двох колірних варіантах: зеленому і чорному.

Дисплей

Усі смартфони, що розглядаються тут, оснащені великими 6,7-6,8-дюймовими дисплеями, що підтримують висококласні функції, такі як технологія AMOLED/OLED, адаптивна частота оновлення 120 Гц, HDR10+ і висока роздільна здатність. Одна з областей, в якій виділяється Xiaomi 13 Ultra, – це пікова яскравість, що досягає 2600 ніт, що в свою чергу позиціонує дисплей Xiaomi 13 Ultra одним з найяскравіших екранів смартфонів.

Тим часом, Samsung Galaxy S23 Ultra вирізняється з-поміж інших вбудованою підтримкою стилуса S-Pen, що допускає використання у вирішенні всіляких завдань, включно зі створенням нотаток, редагуванням фотографій і багатьом іншим. Загалом, усі смартфони оснащені дисплеями високого стандарту, і кожен з них забезпечує задовільну якість перегляду.

Продуктивність.
Ці флагманські смартфони мають найвищу продуктивність завдяки потужним процесорам, достатнім обсягам оперативної та вбудованої пам’яті. IPhone 14 Pro Max може похвалитися найкращим у галузі чипсетом A16 Bionic, тоді як три інші Android-пристрої оснащено новітнім процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, а S23 Ultra використовує злегка розігнаний варіант із вищою тактовою частотою. Проте різниця в повсякденному використанні, ймовірно, буде мінімальною і навряд чи помітною простому обивателю.

Усі розглянуті пристрої відмінно підходять для виконання повсякденних завдань і запуску ігор, тому користувачі не будуть розчаровані їхньою продуктивністю. Оптимізація програмного забезпечення також має вирішальне значення, коли йдеться про продуктивність, і хоча три з чотирьох пристроїв працюють на ОС Android 13, загальне враження від їхнього використання залежатиме від зручності програмної оболонки пристрою.

Камери

Тепер давайте подивимося на використовувані в пристроях камери. Xiaomi 13 Ultra оснащений чотирма камерами з 1-дюймовим датчиком IMX 989 на 50 МП зі змінною апертурою (від f/1,9 до f/4,0), двома телеоб’єктивами на 50 МП (3,2-кратний і 5-кратний оптичний зум) і 50-мегапіксельним надширококутним об’єктивом із кутом огляду 122 градуси.

У Xiaomi стверджують, що над поліпшенням камер своїх флагманських пристроїв компанія працювала спільно з відомим брендом Leica. Поряд з цим, виробник заявляє, що камера їхнього пристрою створює більш природні і менш різкі зображення, ніж iPhone 14 Pro Max. Крім того, Xiaomi 13 Ultra пропонує різні стилі фотографії, ручне налаштування і підтримку запису відео 8K.

Samsung Galaxy S23 Ultra також оснащений чотирма камерами, що включають 200-мегапіксельний первинний датчик, 12-мегапіксельний надширококутний об’єктив з апертурою f/2.2, 10-мегапіксельну оптичну перископічну камеру з 3-10-кратним оптичним зумом і ще один телеоб’єктив з оптичною стабілізацією зображення і 3-кратним зумом. Тут видатною особливістю камери є можливість досягнення 100-кратного збільшення.

Як і S23 Ultra, HONOR Magic5 Pro оснащений 50-мегапіксельним перископічним телеоб’єктивом Sony IMX858 з 3,5-кратним оптичним і 100-кратним цифровим зумом. Камера цього смартфона отримала об’єктив на 50 МП з діафрагмою f/1,6 і надширококутний об’єктив на 50 МП з діафрагмою f/2,0 і кутом захоплення 122 градуси.

iPhone 14 Pro Max використовує модуль із трьома камерами, головною з яких виступає 48-мегапіксельна основна камера. Подібно до моделей попереднього покоління, iPhone 14 Pro Max дає змогу створювати виняткової якості фотографії в різних умовах освітлення. Варто зазначити, що iPhone 14 Pro Max перевершує своїх конкурентів за якістю зйомки відео.

Акумулятор

Що стосується ємності батареї, то всі Android-смартфони в цьому порівнянні оснащені акумуляторами приблизно на 5000 мАг, що забезпечує досить інтенсивне використання пристроїв протягом усього дня. IPhone 14 Pro Max з акумулятором приблизно 4300 мАг також готовий пропрацювати цілий день без підзарядки.

Проте, Xiaomi 13 Ultra перевершує конкурентів за швидкістю зарядки, пропонуючи швидку дротову зарядку потужністю 90 Вт і бездротову зарядку потужністю 50 Вт. HONOR Magic5 Pro претендує на друге місце з дротовою зарядкою 66 Вт і бездротовою зарядкою 50 Вт. За ним слідує Galaxy S23 Ultra, що підтримує дротову зарядку потужністю 45 Вт і бездротову зарядку потужністю 15 Вт.

iPhone 14 Pro Max забезпечує тільки швидку зарядку 23 Вт і бездротову зарядку MagSafe 15 Вт. Крім того, на відміну від своїх аналогів, iPhone 14 Pro Max не підтримує зворотне бездротове заряджання, що може стати в пригоді під час заряджання аксесуарів для смартфона, як-от бездротові навушники.

Підсумок

Xiaomi 13 Ultra відмінно вписався в сімейство флагманських пристроїв. Серед розглянутих чотирьох флагманів кожен володіє якоюсь своєю відмінною рисою: у якогось апарату трохи краща продуктивність, десь кращі камери та інтерфейс управління. Тому вибір кращого флагмана завжди залежить від індивідуальних переваг користувача.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ