Статті

Названо речі, які несумісні з роутером. Буде поганий сигнал

Share
Час читання: 2 хв.

Втомилися перезавантажувати роутер щодня, а зв’язок буквально “відвалюється” без причин? І це логічно, адже такі причини є “невидимими”, але впливають на якість інтернету, який роздає пристрій. Взагалі, перебої з Wi-Fi цілком нормальна практика, оскільки на бездротові мережі можуть впливати різні речі, про які ви навіть не здогадувалися.

Ви знали, що Wi-Fi-роутер буде погано працювати поруч із дзеркалом або холодильником? Але і це не основна проблема поганого сигналу.

Радіоняні та мікрохвильовки

Будь-які пристрої, що працюють з радіочастотами або мікрохвилями здатні нашкодити роутеру. Причому навіть звичайна мікрохвильовка, яку ви вмикаєте всього на кілька хвилин, щоб підігріти сніданок. Проблема полягає в тому, що електроніка генерує електромагнітні сигнали, які збивають роботу мережі Wi-Fi.

До слова, мікрохвильові печі працюють на одній частоті з роутером – приблизно 2.4 Ггц. Тому слід прибрати роутер подалі від техніки.

Холодильники

Навіть найстаріший холодильник буде сильно “фонити” в процесі роботи. Знову ж таки, проблема криється в електромагнітному випромінюванні, яке виходить від пристрою і компресора. Наприклад, двигун холодильного обладнання створює потужне поле, здатне збивати мережі Wi-Fi і загалом – заважає роботі роутера. Проблему можна помітити в моменти запуску компресора, коли поле досягає своєї пікової потужності.

Камери Wi-Fi

Тут все зрозуміло – будь-яке бездротове обладнання з технологією Wi-Fi буде генерувати своє поле, що збиває роботу роутера. Зазвичай такі пристрої прийнято монтувати мінімум за 2-3 метри від роутера та інших гаджетів. До речі, перешкоди створюють пристрої, розташовані у квартирах сусідів. Але з цією проблемою нічого не поробиш, а ось камери краще прибрати подалі.

Накопичувачі з USB 3.0

USB 3.0 вирізняються високою швидкістю передачі даних, але ця особливість може вплинути на роботу роутера. Ще кілька років тому фахівці встановили, що флешки USB 3.0 у безпосередній близькості з роутером здатні “збивати” сигнал. Звісно, цей принцип працюватиме тільки за увімкненого накопичувача.

Рішення дуже просте – вмикайте флешку в ПК і ноутбук через кабель. У такому разі перешкоди будуть мінімальними.

Дзеркала

На подив навіть звичайні дзеркала здатні перешкодити роботі Wi-Fi роутера. І тут немає ніякого секрету – дзеркальна поверхня певною мірою здатна відбивати сигнали у зворотний бік. У деяких випадках дуже якісні дзеркала можуть блокувати сигнал, але найчастіше просто відображають його.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    США планують значну військову допомогу для України

    Сполучені Штати оголосять про великий пакет озброєнь для України вже наступного тижня, але, за словами…

    21.09.2024

    Нова пошта випустила оновлений мобільний застосунок

    Головна його відмінність – тепер ви можете керувати Новою поштою самостійно. Більше не треба дзвонити…

    21.09.2024

    У Краківці затримано контрабанду ноутбуків Apple в рейсовому автобусі

    На кордоні з Польщею прикордонники виявили незадекларовану партію техніки. У рейсовому автобусі знайшли 61 ноутбук…

    21.09.2024

    iPhone 17 Pro не отримає Face ID під дисплеєм

    Останні чутки щодо iPhone 17 Pro стали несподіваними: аналітик Росс Янг спочатку стверджував, що новинка…

    21.09.2024

    Sony випустить PlayStation 6 у двох варіантах

    PlayStation 5 Pro ще не вийшла на ринок, а вже з’являються чутки про PlayStation 6.…

    21.09.2024

    DxOMark оцінив iPhone 16 Pro Max: найкращий для відео, але не для фото

    Експерти DxOMark опублікували огляд камери нового iPhone 16 Pro Max, і вона визнана однією з…

    21.09.2024