Замість перемикача звуку iPhone 15 Pro і 15 Pro Max отримають кнопку дії, як на Apple Watch Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Новина, що прийдешні 15 Pro і 15 Pro Max позбудуться фізичних кнопок, уже не новина. Сьогодні стало відомо, що перемикач беззвучного режиму буде замінений ємнісною кнопкою дії, що перепризначується. Аналогічна штука вперше в епплівських пристроях з’явилася в Apple Watch Ultra. Поки її функціональність до кінця не визначена, тож до релізу все може змінитися.

Помаранчева кнопка якраз та сама кнопка дії. Джерело: Apple

Кнопка живитиметься від нового мікропроцесора. Він у режимі надвисокого енергозбереження подаватиме живлення на сенсорні кнопки, навіть якщо айфон вимкнений. Зараз така функція теж є, але працює вона з NFC, щоб можна було розплачуватися з Apple Pay, навіть якщо айфон сів. Також функція потрібна для роботи Bluetooth, щоб айфон було видно в “Локаторі”. З релізом iPhone 15 Pro, можливо, додадуть ще й тактильну віддачу.

Приємний бонус: сенсорні кнопки гучності реагуватимуть на силу натискання. І, звісно ж, тактильна віддача на них також буде, як то було на iPhone 7 і iPhone 8 – кнопка фізично не натискалася, але користувач відчував натискання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.