Смартфони

Налаштування iPhone для максимальної продуктивності смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

Смартфони iPhone відомі своєю швидкодією. Зумовлено це низкою причин, але основна — ідеальна оптимізація фірмової ОС iOS під усі компоненти гаджета. Через це телефон з коробки працює ідеально і не потребує додаткового налаштування. Однак, якщо ви хочете вичавити зі свого пристрою максимум, деякі маніпуляції все ж таки варто зробити. 

Точна геопозиція 

У iOS є функція, що дозволяє деяким програмам отримувати максимально точне розташування користувача. Це дозволяє програмам доставки їжі знати, куди їхати кур’єру. Однак, деяким додаткам це нема до чого. Щоб вимкнути функцію, зайдіть в налаштування конкретної програми через головне меню та перейдіть до меню “Місцезнаходження”. Виставте тумбер навпроти “Точна геопозиція” у неактивний стан. 

Не вивантажуйте програми з пам’яті 

Android-користувачі мають звичку вбивати всі фонові програми, коли вони ними не користуються. Воно й зрозуміло — так заощаджується заряд батареї, а також звільняється ОЗП. 

Однак на iOS все працює інакше. Тут очищати нещодавно відкриті програми не треба, тому що телефону доведеться провантажувати їх заново, що витрачає заряд батареї і вкотре навантажує процесор. 

Оновлення програм у фоновому режимі 

Ця функція дозволяє програмам оновлювати контент навіть у ті моменти, коли вони не запущені. Очевидно, що все це потребує ресурсів телефону і якщо одночасно оновлювати контент почнуть усі додатки, то навіть найпотужніший смартфон почне гальмувати. Отже, відключаємо функцію в налаштуваннях iOS. Її можна знайти у розділі “Загальні”. 

Зменшення руху 

Всі анімації на айфоні дуже плавні та красиві, але у разі старих моделей iPhone вони можуть призводити до гальм. Отже, якщо ваш смартфон почав підлагоджувати, є сенс їх відключити. Для цього йдемо в параметри, Доступність і там знаходимо параметр “Рух” та виставляємо тумблер у неактивне положення. 

Вимкніть автоматичне завантаження оновлень 

За замовчуванням на iPhone увімкнено автоматичне завантаження оновлень. Однак це не завжди зручно. Тому рекомендуємо вимкнути його та оновлювати програми вручну.

Для цього заходимо в параметри, шукаємо там розділ App Store і в меню виставляємо параметр Оновлення програм в неактивне положення. 

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024

    Експерт порадив користувачам Android обов’язково встановлювати антивірус

    IT-експерт рекомендує встановлювати антивіруси на смартфони з відкритими операційними системами, такими як Android і Linux,…

    24.09.2024