Налаштування iPhone для максимальної продуктивності смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Смартфони iPhone відомі своєю швидкодією. Зумовлено це низкою причин, але основна — ідеальна оптимізація фірмової ОС iOS під усі компоненти гаджета. Через це телефон з коробки працює ідеально і не потребує додаткового налаштування. Однак, якщо ви хочете вичавити зі свого пристрою максимум, деякі маніпуляції все ж таки варто зробити. 

Реклама

Точна геопозиція 

У iOS є функція, що дозволяє деяким програмам отримувати максимально точне розташування користувача. Це дозволяє програмам доставки їжі знати, куди їхати кур’єру. Однак, деяким додаткам це нема до чого. Щоб вимкнути функцію, зайдіть в налаштування конкретної програми через головне меню та перейдіть до меню “Місцезнаходження”. Виставте тумбер навпроти “Точна геопозиція” у неактивний стан. 

Не вивантажуйте програми з пам’яті 

Android-користувачі мають звичку вбивати всі фонові програми, коли вони ними не користуються. Воно й зрозуміло — так заощаджується заряд батареї, а також звільняється ОЗП. 

Однак на iOS все працює інакше. Тут очищати нещодавно відкриті програми не треба, тому що телефону доведеться провантажувати їх заново, що витрачає заряд батареї і вкотре навантажує процесор. 

Оновлення програм у фоновому режимі 

Ця функція дозволяє програмам оновлювати контент навіть у ті моменти, коли вони не запущені. Очевидно, що все це потребує ресурсів телефону і якщо одночасно оновлювати контент почнуть усі додатки, то навіть найпотужніший смартфон почне гальмувати. Отже, відключаємо функцію в налаштуваннях iOS. Її можна знайти у розділі “Загальні”. 

Зменшення руху 

Всі анімації на айфоні дуже плавні та красиві, але у разі старих моделей iPhone вони можуть призводити до гальм. Отже, якщо ваш смартфон почав підлагоджувати, є сенс їх відключити. Для цього йдемо в параметри, Доступність і там знаходимо параметр “Рух” та виставляємо тумблер у неактивне положення. 

Вимкніть автоматичне завантаження оновлень 

За замовчуванням на iPhone увімкнено автоматичне завантаження оновлень. Однак це не завжди зручно. Тому рекомендуємо вимкнути його та оновлювати програми вручну.

Для цього заходимо в параметри, шукаємо там розділ App Store і в меню виставляємо параметр Оновлення програм в неактивне положення. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ