Смартфони

Смартфони з чудовими камерами до 300 доларів. Топ-3 цікаві варіанти

Share
Час читання: 4 хв.

Всім привіт! Смартфонів у категорії до 12 тисяч гривень дуже багато. Більшість споживачів можуть визначити собі непогані варіанти, враховуючи свої потреби. І все вкрай просто, поки не йдеться про камери. Адже в даному класі фото- та відеоможливості девайсів значно обмежені.

Досить складно вибрати доступний смартфон з гарною камерою, яка стане в нагоді не тільки при фіксації документів, але й використовуватиметься для зйомки важливих моментів, або навіть творчості. Але такі пристрої на ринку є. І далі я розповім про три найбільш цікаві варіанти дешевше 12К.

Realme 9 — AMOLED 90 Гц та 108 Мп

Почну з досить нового смартфона від realme, який був представлений навесні 2022 року в рамках цілої лінійки нових пристроїв. У нас в магазинах його можна знайти за 10999 грн.

ВАЖЛИВО! У даному випадку йдеться саме про звичайний Realme 9 (LTE версія). Існують також Realme 9 5G (причому, у 2-х варіантах), він значно відрізняється за багатьма параметрами.

Realme 9 вийшов вкрай збалансованим. Він отримав непоганий чіпсет Snapdragon 680 , 6 або 8 ГБ ОЗП, 128 ГБ постійної пам’яті, Full HD+ Super AMOLED екран з частотою оновлення 90 Гц і яскравістю до 1000 ніт у піку, а також батарею ємністю 5000 мАч з можливістю 33 Вт (він є в комплекті).

Але більшого інтересу викликають камери. Головна – 108 Мп (за замовчуванням використовується піксельний бінгінг 9 в 1 для зйомки в режимі 12 Мп), 6 лінз, апертура f/1.75 . Сенсор – Samsung ISOCELL HM6, який вперше застосували саме в Realme 9. Він у поєднанні з гідною оптикою дозволяє створювати фото високої якості з гарною деталізацією та природними кольорами.

Крім того, є ще й цілком робочий надширококутний модуль ( 8 Мп , f/2.2, кут огляду 120 °). А ось третій сенсор із роздільною здатністю 2 Мп навряд чи можна назвати вдалим рішенням. Він дозволяє знімати макро з відстані 4 см , але якість така собі. Фронтальна камера в смартфоні просто непогана ( 16 Мп , f/2.45).

Не найновіший Redmi Note 10 Pro

Другий у списку гаджет випустила компанія Xiaomi ще навесні 2021 року. Але цей аксесуар все ще є непоганим вибором за свою ціну. Особливо якщо важливі камери. Адже через них багато хто і купує Redmi Note 10 Pro. Ціна даного смартфона біля 11 тисяч гривень.

У пристрої вже 4 камери в основному блоці. Набір майже такий самий, як і у Realme 9, але є додатковий датчик глибини ( 2 Мп ), а макромодуль трохи менш марний ( 5 Мп , f/2.4, автофокус). Дві інші камери: основна на 108 Мп (сенсор Samsung ISOCELL HM2, f/1.9) та ультраширококутна на 8 Мп (f/2.2).

Смартфон вміє записувати відео з роздільною здатністю 4К і 30 fps. І якість для даного сегмента гідна, але стабілізація доступна лише у Full HD. Якщо важлива зйомка відео в смартфоні за невелику ціну і вас не бентежить відсутність стабілізації в 4K, то це один із найкращих варіантів.

Що стосується інших характеристик, варто виділити процесор Snapdragon 732G , до 8 ГБ ОЗП, 64 або 128 ГБ постійної пам’яті (причому, іноді можна знайти дешевше 20 тисяч навіть топову версію), дисплей AMOLED діагоналлю 6,67″, роздільною здатністю Full HD+ та частотою оновлення до 120 Гц . Модуль NFC для безконтактної оплати також є.

Відзначу ще те, що спинка девайса виконана зі скла, що рідко зустрічається у середньо-бюджетному сегменті. Використовується захисне скло Corning Gorilla Glass 5 з обох боків.

TECNO Camon 19 Pro – унікальний набір камер

Ще один смартфон, який я можу виділити серед багатьох інших, якщо потрібні хороші камери. TECNO – бренд, який належить компанії TRANSSION Holdings. У Росії його представлено ще з 2018 року. Виробник випускає відносно недорогі пристрої з упором на якість та цікаві фішки. І Camon 19 Pro є топовим (за мірками бренду) камерофоном актуальної лінійки Camon 19. Ціна смартфона 9999 грн.

Так як це по суті найкраще рішення компанії, смартфон постаралися додати максимум можливостей. І основний акцент зроблено на камерах. Основних датчиків три. Так, є спірний датчик глибини на 2 Мп (хоча б не макромодуль). Але інші два сенсори вкрай цікаві:

  • Основний з роздільною здатністю 64 Мп (RGBW-сенсор, 1/1,7″, 0,8 мкм, f/1.65 , еквівалентна фокусна відстань 26 мм , фазовий та лазерний автофокус, оптична та електронна системи стабілізації).
  • Для портретної зйомки – 50 Мп (0,64 мкм, f/1.98 , еквівалентна фокусна відстань 50 мм ). Підтримується оптичний 2Х зум.

Унікальний набір камер для цього цінового сегмента. І насправді смартфон добре справляється зі зйомкою як вдень, так і вночі. У більшості сценаріїв можливості камер гаджета радуватимуть.

Працює смартфон на чіпі Helio G96 від Mediatek, а конфігурація пам’яті одна – 8/128 ГБ . Дисплей діагоналлю 6,8″ , на відміну від перших 2-х пристроїв у добірці, виготовлений за технологією IPS. Але це якісна панель із частотою оновлення 120 Гц та Full HD+ роздільною здатністю.

Ці три пристрої я вибрав, ґрунтуючись на власному досвіді та з урахуванням відгуків інших користувачів. Дані смартфони я б радив розглядати, якщо важливі насамперед камери і ви шукаєте девайс до 300 доларів. У середньо-бюджетному сегменті, як на мене, це найбільш адекватні рішення на даний момент.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Свіжі фотографії демонструють оновлення дизайну Galaxy S25 Ultra

    Популярний інсайдер Ice Universe поділився новими деталями про дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra, який може…

    24.09.2024

    Перші покупці iPhone 16 Pro розповіли про реальні проблеми смартфона

    Перші користувачі iPhone 16 Pro виявили проблеми з чутливістю сенсорного екрану. Багато з них повідомляють,…

    24.09.2024

    Названо найбільш продаваний смартфон у першій половині 2024 року

    Дослідницька компанія Omdia опублікувала рейтинг найпопулярніших смартфонів у світі, що відображає сучасні тенденції на ринку…

    24.09.2024

    Новий керамічний екран не врятував iPhone 16 від вразливості до падінь

    Останні моделі iPhone 16 від Apple отримали новий матеріал Ceramic Shield другого покоління, який, за…

    24.09.2024

    Apple готує редизайн Mac mini: ось усі деталі

    Наступного місяця Apple планує почати перехід Mac на нові чіпи M4, і однією з найочікуваніших…

    24.09.2024

    Оновлення iOS 18.1 beta 5: повний список нових функцій і змін

    Apple випустила iOS 18.1 beta 5 для розробників, яка включає кілька важливих нововведень для користувачів…

    24.09.2024