Смартфони з чудовими камерами до 300 доларів. Топ-3 цікаві варіанти

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Всім привіт! Смартфонів у категорії до 12 тисяч гривень дуже багато. Більшість споживачів можуть визначити собі непогані варіанти, враховуючи свої потреби. І все вкрай просто, поки не йдеться про камери. Адже в даному класі фото- та відеоможливості девайсів значно обмежені.

Реклама

Досить складно вибрати доступний смартфон з гарною камерою, яка стане в нагоді не тільки при фіксації документів, але й використовуватиметься для зйомки важливих моментів, або навіть творчості. Але такі пристрої на ринку є. І далі я розповім про три найбільш цікаві варіанти дешевше 12К.

Realme 9 — AMOLED 90 Гц та 108 Мп

Почну з досить нового смартфона від realme, який був представлений навесні 2022 року в рамках цілої лінійки нових пристроїв. У нас в магазинах його можна знайти за 10999 грн.

ВАЖЛИВО! У даному випадку йдеться саме про звичайний Realme 9 (LTE версія). Існують також Realme 9 5G (причому, у 2-х варіантах), він значно відрізняється за багатьма параметрами.

Realme 9 вийшов вкрай збалансованим. Він отримав непоганий чіпсет Snapdragon 680 , 6 або 8 ГБ ОЗП, 128 ГБ постійної пам’яті, Full HD+ Super AMOLED екран з частотою оновлення 90 Гц і яскравістю до 1000 ніт у піку, а також батарею ємністю 5000 мАч з можливістю 33 Вт (він є в комплекті).

Але більшого інтересу викликають камери. Головна – 108 Мп (за замовчуванням використовується піксельний бінгінг 9 в 1 для зйомки в режимі 12 Мп), 6 лінз, апертура f/1.75 . Сенсор – Samsung ISOCELL HM6, який вперше застосували саме в Realme 9. Він у поєднанні з гідною оптикою дозволяє створювати фото високої якості з гарною деталізацією та природними кольорами.

Крім того, є ще й цілком робочий надширококутний модуль ( 8 Мп , f/2.2, кут огляду 120 °). А ось третій сенсор із роздільною здатністю 2 Мп навряд чи можна назвати вдалим рішенням. Він дозволяє знімати макро з відстані 4 см , але якість така собі. Фронтальна камера в смартфоні просто непогана ( 16 Мп , f/2.45).

Не найновіший Redmi Note 10 Pro

Другий у списку гаджет випустила компанія Xiaomi ще навесні 2021 року. Але цей аксесуар все ще є непоганим вибором за свою ціну. Особливо якщо важливі камери. Адже через них багато хто і купує Redmi Note 10 Pro. Ціна даного смартфона біля 11 тисяч гривень.

У пристрої вже 4 камери в основному блоці. Набір майже такий самий, як і у Realme 9, але є додатковий датчик глибини ( 2 Мп ), а макромодуль трохи менш марний ( 5 Мп , f/2.4, автофокус). Дві інші камери: основна на 108 Мп (сенсор Samsung ISOCELL HM2, f/1.9) та ультраширококутна на 8 Мп (f/2.2).

Смартфон вміє записувати відео з роздільною здатністю 4К і 30 fps. І якість для даного сегмента гідна, але стабілізація доступна лише у Full HD. Якщо важлива зйомка відео в смартфоні за невелику ціну і вас не бентежить відсутність стабілізації в 4K, то це один із найкращих варіантів.

Що стосується інших характеристик, варто виділити процесор Snapdragon 732G , до 8 ГБ ОЗП, 64 або 128 ГБ постійної пам’яті (причому, іноді можна знайти дешевше 20 тисяч навіть топову версію), дисплей AMOLED діагоналлю 6,67″, роздільною здатністю Full HD+ та частотою оновлення до 120 Гц . Модуль NFC для безконтактної оплати також є.

Відзначу ще те, що спинка девайса виконана зі скла, що рідко зустрічається у середньо-бюджетному сегменті. Використовується захисне скло Corning Gorilla Glass 5 з обох боків.

TECNO Camon 19 Pro – унікальний набір камер

Ще один смартфон, який я можу виділити серед багатьох інших, якщо потрібні хороші камери. TECNO – бренд, який належить компанії TRANSSION Holdings. У Росії його представлено ще з 2018 року. Виробник випускає відносно недорогі пристрої з упором на якість та цікаві фішки. І Camon 19 Pro є топовим (за мірками бренду) камерофоном актуальної лінійки Camon 19. Ціна смартфона 9999 грн.

Так як це по суті найкраще рішення компанії, смартфон постаралися додати максимум можливостей. І основний акцент зроблено на камерах. Основних датчиків три. Так, є спірний датчик глибини на 2 Мп (хоча б не макромодуль). Але інші два сенсори вкрай цікаві:

  • Основний з роздільною здатністю 64 Мп (RGBW-сенсор, 1/1,7″, 0,8 мкм, f/1.65 , еквівалентна фокусна відстань 26 мм , фазовий та лазерний автофокус, оптична та електронна системи стабілізації).
  • Для портретної зйомки – 50 Мп (0,64 мкм, f/1.98 , еквівалентна фокусна відстань 50 мм ). Підтримується оптичний 2Х зум.

Унікальний набір камер для цього цінового сегмента. І насправді смартфон добре справляється зі зйомкою як вдень, так і вночі. У більшості сценаріїв можливості камер гаджета радуватимуть.

Працює смартфон на чіпі Helio G96 від Mediatek, а конфігурація пам’яті одна – 8/128 ГБ . Дисплей діагоналлю 6,8″ , на відміну від перших 2-х пристроїв у добірці, виготовлений за технологією IPS. Але це якісна панель із частотою оновлення 120 Гц та Full HD+ роздільною здатністю.

Ці три пристрої я вибрав, ґрунтуючись на власному досвіді та з урахуванням відгуків інших користувачів. Дані смартфони я б радив розглядати, якщо важливі насамперед камери і ви шукаєте девайс до 300 доларів. У середньо-бюджетному сегменті, як на мене, це найбільш адекватні рішення на даний момент.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ