Як відключити Dynamic Island на iPhone 14 Pro і навіщо це робити

З моменту появи чубчика в iPhone X тільки лінивий не написав про те, що вона псує зовнішній вигляд смартфона. Найцікавіше, що за п’ять років саме по ній можна безпомилково дізнатися про гаджети компанії Apple із сотень схожих один на одного пристроїв. Але цього року в Купертіно вирішили, що настав час рухатися далі і зважилися на досить серйозний редизайн звичного нам вирізу. У iPhone 14 Pro таiPhone 14 Pro Max чубчик замінив Dynamic Island. Плюс до всього Apple вирішила зробити його інтерактивним, щоб місце навколо нього приносило користувачам користь.

У окремому матеріалі ми докладно зупинялися у тому, як працює це нововведення. Однак виявилося, що далеко не всі покупці задоволені рішенням Apple. Можна навіть побачити заклики повернути чубок у прошки або хоча б дати можливість повністю вимкнути Dynamic Island. Розібралися, чи можна це зробити і чому острів може заважати користувачам.

Dynamic Island на iPhone

Постійно тримати інформацію про рейс на екрані немає жодного сенсу. Вимкнути її було б найкращим рішенням.

Зовсім інша справа сталася цього року. Замінивши виріз у iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max на Dynamic Island, смартфони Apple одразу стали виглядати свіжішими. Можливо, трохи постраждала впізнаваність, але хіба хтось із конкурентів може похвалитися чимось хоча б віддалено схожим на Dynamic Island? Дуже сумніваюся. Мені здається, саме для того, щоб покупець легко міг визначити на вигляд, що перед ним Айфон, окремі вирізи під датчики Face ID і під фронтальну камеру і були об’єднані в один острів.

Але, як виявилось, не всім користувачам сподобалося таке рішення. Деякі з них скаржаться на те, що Dynamic Island, що постійно змінюється, відволікає від спокійного споживання контенту. Особливо якщо доводиться вчитуватися у щось важливе. У такій ситуації логічно було б просто взяти та відключити всю його інтерактивність. Залишити тільки саму пігулку і щоб вона ніяк не змінювалася в розмірах і додаткових індикаторів навколо неї не з’являлося.

Як вимкнути Dynamic Island

Однак у Apple вирішили, що це буде зайвим, і можливості просто відключити Dynamic Island користувачам не надали. Можливо, з часом і наступними оновленнями iOS така функціональність з’явиться, але прямо зараз її немає в жодній прошивці, в тому числі і в бета-версії iOS 16.1 . Але є можливість відключити усі його анімації у конкретний момент часу. Тобто якщо Dynamic Island відволікає вас прямо зараз, то можна простим скиданням забрати з нього зайві кнопки та анімації.

Найчастіше інформація на Dynamic Island виглядає дуже нав’язливою.

Наприклад, якщо ви слухаєте музику через Apple Music і згорнули програму, щоб відповісти на якесь важливе повідомлення, то на Dynamic Island відображатиметься обкладинка альбому з одного боку та еквалайзер з іншого. Щоб їх прибрати, достатньо провести право або ліворуч прямо на острові. І все зайве з нього пропаде. Те саме стосується таймера. При його запуску на Dynamic Island відобразиться відлік часу, що залишився. Достатньо змахнути убік, і ця інформація пропаде з екрану.

Зверніть увагу, що подібне скидання не зупиняє роботу програми. Дія у фоні як здійснювалося, так і продовжуватиме здійснюватися. Це необхідно для того, щоб усунути візуальну складову, зав’язану на острів. Якщо вам потрібно, наприклад, зупинити відтворення музики, то доведеться робити це або через пункт управління, або заходити в додаток, або через центр сповіщень. Скидання по Dynamic Island його не зупинить.

Навіщо потрібний Dynamic Island

Ось так виглядає трансляція матчу Евертон – Вест Хем на Dynamic Island.

Найголовніше, що за відсутності можливості повного відключення є варіант хоча б зробити Dynamic Island цілком статичним. Насправді, користувачів можна зрозуміти. Хотілося б отримати більше контролю за своїм пристроєм за допомогою відключення. Плюс до всього, зовсім. Нещодавно ми розповідали, що Dynamic Island буде задіятися з новою функцією, яка з’явиться в iOS 16.1 під назвою Live Activities. Можливо, хтось не захоче, щоб острів відображав інформацію в рамках цієї функції, а вирішить обмежити її виключно екраном блокування, як і на всіх інших айфонах.

Якщо Apple не дозволить відключити це в налаштуваннях, з’явиться ще більше незадоволених користувачів. Тому що не завжди така інформація буде актуальною. Саме тому мені здається, що незабаром з’явиться можливість перейти на класичну взаємодію з Айфон без використання Dynamic Island. Це, звичайно, виключно мої домисли, але такий хід був би дуже логічним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.