Смартфон перестав “бачити” SIM-картку? Ось що з цим можна зробити

Якщо ваш смартфон несподівано перестав визначати сімку, то вам не обов’язково одразу йти в сервісний центр. Можливо, проблему вдасться усунути самостійно.

За словами користувача iXBT.com, якщо смартфон не “бачить” SIM-карту, то перше, що ви повинні зробити, – перезавантажити пристрій. Якщо проблема після цього так і не вирішилася, то ви повинні зрозуміти, що не так і в чому проблема: самої сімки або в телефоні.

Уважно перегляньте SIM-картку. Якщо її позолочені контакти забруднилися, то постарайтеся акуратно їх очистити гумкою, а потім протерти спеціальною серветкою. Також перевірте контакти приймача сімки (якщо вони, звичайно, видно): якщо вони продавлені або вигнуті, спробуйте їх випрямити за допомогою тонкої голки.

Якщо SIM-картка не визначається через проблеми зі смартфоном, то тут варіантів може бути декілька. Перший – сам собою апарат здатний працювати з сімками лише певних операторів (таке буває, якщо апарат привезли з-за кордону). Другий – збої програмного забезпечення, перепрошивки чи оновлення. Для вирішення цієї проблеми доведеться скинути параметри мережі або скинути всі дані. У другому випадку видаляться всі файли, що були на смартфоні.

Якщо у вас є апарат на Android і ви хочете скинути параметри мережі, то вам потрібно зробити це через «Налаштування». Перейдіть до «Загальні налаштування», потім натисніть на «Скинути», далі на «Скинути параметри мережі».

Також причина того, що мобільний телефон не “бачить” сімку, може бути у пошкодженні слота для SIM-картки або в завантаженні всіх даних.

Буває й так, що основна проблема полягає у SIM-картці. Таке трапляється, що сама сімка пошкоджена, якщо ви її не активували (деякі оператори для активації просять вчинити якусь платну дію) або якщо вона заблокована (або через негативний баланс, або через те, що ви не користувалися) . Щоб усунути всі ці проблеми, потрібно зв’язатися з оператором.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.