Режим «Не турбувати» стане ще зручнішим у Android 16

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Хоча Android 15 тільки почала поширюватися, давно вже ведеться робота над наступним великим оновленням системи та новою функціональністю для неї. Хоча до виходу Android 16 залишається рік, є її бета-версії. Вони дозволяють заглянути в одну із значних функцій, що розробляється в наступній версії. Вони називаються “Режими”.

Реклама

Що ще відомо

Нещодавно було випущено Android 15 QPR 1 Beta 3. Android Authority повідомляє, що одним із найцікавіших оновлень є режим «Не турбувати». Він зараз переробляється і стане більш просунутим. Раніше це називалося «Пріоритетні режими», а тепер буде просто «Режими» через новий інтерфейс користувача.

Нинішня обмеженість режиму “Не турбувати” (DND) полягає в тому, що користувачі не мають великого контролю над тим, коли і як сповіщення можуть бути відключені. Вони можуть або вручну активувати його, або вручну контролювати повідомлення у певні часові інтервали. Якщо необхідно налаштувати кілька розкладів, режими потрібно буде модифікувати щоразу зміни контексту, що незручно.

Функція режимів Android 16 усуває цю проблему, спрощуючи процес. Користувачі зможуть створювати кілька режимів із певними тригерами та налаштуваннями та встановлювати час та дії без повторного налаштування профілів єдиного режиму. Це дасть користувачеві контроль над повідомленнями та можливість налаштовувати їх.

Користувачі зможуть зайти до розділу налаштувань, щоб змінити нові режими та увімкнути або вимкнути їх. Будуть вони доступні як плитки швидких налаштувань. Коли режим активовано, іконка буде видно на панелі стану, екрані блокування та завжди увімкненому дисплеї. Це спростить розуміння того, який режим активний зараз. Ця зміна забезпечить покращений досвід не лише завдяки зручності доступу, а й здатності швидко визначати режими.

Функція режимів Android 16 пропонує 40 унікальних іконок. З них користувачі можуть вибирати для подання різних дій, що автоматично полегшує пошук іконок. Фінальна версія може мати ширший вибір іконок. Вже цього варіанта достатньо, щоб візуально розрізняти різноманітні дії.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ