Google Messages отримає функцію ШІ-захисту від шахрайських повідомлень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Google анонсувала нові інтелектуальні функції для компанії «Повідомлення» (Messages). Всі інструменти, що готуються до релізу, на основі ШІ-алгоритмів будуть спрямовані на боротьбу з шахрайством.

Реклама

Що ще відомо

Першим нововведенням стане покращений механізм виявлення спаму, який Google прокачає за допомогою технології машинного навчання. Виявивши підозріле повідомлення, програма або відразу відправить його у відповідну папку, або повідомить користувача про знахідку.

Крім того, Google готується до запуску функції розумних оповіщень для небезпечних посилань. Йдеться про URL-адреси, які можуть містити шкідливе програмне забезпечення, фішингові сайти та інше. Програма автоматично відфільтровуватиме повідомлення з такими посиланнями і попереджатиме про них власника Android-гаджета.

Шахрайські повідомлення нерідко надходять із номерів абонентів інших країн. Тому незабаром такі вхідні будуть автоматично ховатися зі стрічки і відразу йти до папки «Спам».

Ще одна функція спрямована на усунення неприйнятного контенту. Вона зможе автоматично розмивати отримане зображення, попереджаючи користувача про потенційні ризики. Інструмент буде працювати за замовчуванням для користувачів віком до 18 років.

Зрештою, Google запускає систему перевірки контактів, яка використовує відкритий ключ кожного контакту для підтвердження його особи, перевіряючи облікові дані відправника за допомогою QR-коду або зареєстрованого номера телефону. Усі нововведення зараз перебувають на етапі тестування та стануть доступними по всьому світу до кінця року.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ