Новий смартфон Apple коштуватиме 10 тисяч гривень. Я його обов’язково куплю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дешевий iPhone – це щось із розряду фантастики. Чомусь усі спроби Apple випустити щось недороге незмінно оберталися провалом. Навіть iPhone SE, який свого часу коштував майже вдвічі дешевше за всі інші моделі, в Україні коштував майже 20 тисяч гривень. У другому поколінні ситуація не змінилася, і ціна найдешевшого смартфона Apple залишилася незмінною. Проте застарілий зовнішній вигляд iPhone SE 3, який буде точнісінько iPhone SE 2, явно не дозволить компанії просити за нього стільки ж. Тому їй не залишиться нічого іншого, як знизити ціну.

iPhone SE 3 вже можна вважати доконаним фактом. Раніше цього року Apple підтвердила це, зареєструвавши смартфон у Євразійській економічній комісії, що фактично означає дозвіл на продаж. Тому вихід новинки в російський роздріб це лише питання часу. Інше питання – його ціна.

Ціна iPhone SE 3

Ціна iPhone SE 3 швидше за все впаде на третину і становитиме лише 299 доларів проти 399 доларів, які у Купертіно просили за моделі попередніх поколінь. Таким чином новинка не просто стане найдешевшим смартфоном Apple , вона стане найдешевшим смартфоном із флагманським залізом на ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи варто вірити цим чуткам? Вважаю, що варто. iPhone SE 3 виходить у складний час та у складному вигляді. Через пандемію Apple довелося відкласти випуск початкового проекту смартфона, який передбачав використання корпусу iPhone 11. Тому, щоб не залишати споживачів без оновлення, у Купертіно вирішили другий рік поспіль випустити iPhone SE 2, але з доопрацьованою апаратною начинкою у вигляді додаткового гігабайта оперативною. пам’яті та процесора A15 Bionic .

Так, процесор A15 Bionic дорогий. Але все інше вже давно коштує копійки. Корпус від п’ятирічного iPhone 8, камера від нього ж, акумулятор трохи більше ніж на 1800 мА * год, базова планка оперативної пам’яті – загалом, крім процесора платити тут, по суті, нема за що. Тому, якби Apple утримала ціну iPhone SE 3 на рівні моделей минулих поколінь, його швидше за все б ніхто і не купив.

Але за 300 доларів, або приблизно 10 тисяч гривень – вибачте мені – це вже чудова пропозиція. Незважаючи на те, що ви отримаєте екран з діагоналлю всього 4,7 дюйма і посередній акумулятор, який ледве доживатиме до вечора, ви знайдете ще й щось більше. Це найвища в класі продуктивність та тривала підтримка. Навіть при найгіршому розкладі iPhone SE 3 буде оновлюватися років 5 , а значить, його вам вистачить до 2026 мінімум.

Чи варто купувати iPhone SE 3

Здавалося б, навіщо така висока продуктивність такому незначному смартфону? Але вона знадобиться йому для фото- і відеозйомки. Згадайте, як добре свого часу знімав iPhone SE 2. Відрізнити результат його камери було складно навіть від більш просунутих моделей. Уявляю, на що буде здатний iPhone SE 3 зі своїм A15 Bionic .

Справа тут явно не обмежиться нічним режимом. Швидше за все, прикрутить і Deep Fusion. Адже це супер-просунута технологія зйомки. Вона дозволяє смартфону проаналізувати фотографію вже після її створення, виявити всі критичні моменти та виправити їх, запропонувавши на виході якісніший знімок, ніж він міг би вийти без постобробки.

Що я хочу сказати? А те, що iPhone SE 3 за 300 доларів реально буде чудовим пристроєм. Можливо, він буде не ідеальний для перегляду відео та ігор – все-таки екран 4,7 дюйма, – зате він чудово підійде для встановлення всіх можливих додатків, зв’язку в месенджерах, веб-серфінгу і особливо зйомки на основну камеру. Загалом, ідеальний варіант.

Купити сьогодні щось подібне за ці гроші ви просто не зможете. Навіть флагмани на Android з бюджетного сегменту, які коштують відчутно дорожче, все одно не зможуть похвалитися таким рівнем підтримки, фото- та відеозйомки та стабільністю програмного забезпечення. Так що, якщо хочете заощадити, дочекайтеся березня – iPhone SE 3 вийде орієнтовно в цей час.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.