Samsung може відмовитись від Android на користь іншої ОС. Що це буде?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інсайдери стверджують, що в найближчому майбутньому Samsung може розпрощатися з операційною системою Android на смартфонах. Її замінить Fuchsia OS, інша система Google. Розбираємо можливі причини такого рішення та з’ясовуємо, як це буде реалізовано.

Що таке Fuchsia?

Google створює альтернативу Android із 2016 року. Це операційна система з відкритим вихідним кодом, побудована на мікроядрі Zircon. Система, завдяки такій архітектурі, краще адаптована для різноманітних пристроїв, швидше оновлюється та споживає менше ресурсів.

Щоправда, зараз перспективна технологія ще не готова замінити «зеленого робота». Fuchsia поки що перебуває в стадії бета-тестування. Повноцінно вона працює лише на розумних екранах Google Nest Hub першого покоління.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіщо Samsung незавершена ОС?

За даними інсайдерів, є ряд передумов для переходу телефонів Samsung на Fuchsia. Ініціатива виходить не лише від південнокорейської корпорації, а й від самої Google. Корпорація добра має свої плани щодо впровадження перспективної платформи, яка покликана зайняти місце Android. Про це раніше повідомляло видання Bloomberg .

Навіщо пошуковий велетень це робить? На думку інформаторів, все впирається у переваги мікроядерної архітектури. Потенційно Fuchsia краще працюватиме на різних гаджетах і значно спростить процес оновлення ПЗ. Цим же шляхом рухається HUAWEI, що розвиває Harmony OS. Тим не менш, Android нескоро відійде в минуле, адже перехід займе як мінімум кілька років.

Як все виглядатиме?

Одна із ключових проблем перехідного періоду вже вирішена: софт для Fuchsia є. Ще в 2019 році розробники навчили систему запускати Android-програми. Отже, ОС сумісна з великим каталогом утиліт Google Play.

Зовні ж інтерфейс, судячи з екранів Nest Hub, навряд чи істотно зміниться. Ймовірно, Samsung теж адаптує фірмову оболонку One UI під ОС, щоб перехід був безшовним.

А ви готові побачити смартфони під керуванням ОС Fuchsia?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.