Як збільшити автономність в смартфонах Xiaomi на MIUI 11 і MIUI 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі ми знаємо або хоча б чули про хмарний захист в системі Android. Це дуже корисна функція, яка сповіщає користувача в випадки установки потенційно небезпечного додатки.

З минулих матеріалів Ви могли дізнатися про правильному налаштуванні антивіруса MIUI, який перевіряє софт в момент установки на телефон. Але компанія Google так само подбала про реалізацію подібної функції, яка на жаль часто не буде корисною для більшості власників Xiaomi.

Більш того, її фонова активність негативно впливає на автономність смартфона і витрачає (нехай і в малих кількостях) трафік, постійно скануючи ваш смартфон на предмет загроз, дублюючи власний антивірус MIUI і багаторівневу перевірку Play Market.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому я рекомендую відключати перевірку від Google. Для цього заходимо в Play Market, натискаємо на 3 лінії в лівому верхньому кутку, потім заходимо в пункт «Play Захист», натискаємо на шестірню і відключаємо обидва з представлених пунктів.

Особисто я, запускаю перевірку від Google приблизно раз в один-два тижні, при цьому знаючи, що в тлі не відбувається ніяких непотрібних перевірок.

Крім цього, деякі користувачі знають про те, що в складі Google Сервісів є служба, яка у фоновому режимі обробляє такі дані з вашого пристрою як:

-Голос власника
-Коордінати розташування
-Подключённие до смартфону пристрою
-Положення смартфона в просторі
вибір -Мій вибір мережі Wi-Fi і так далі

Зроблено це для того, щоб прискорити розблокування при деяких сценаріях. Найпростішим прикладом, можна назвати використання зв’язки смартфон + Mi band, при якій вам не потрібно розблокувати смартфон коли браслет перебувати поруч і підключений до нього по Bluetooth.

Однак, думаю мало хто з вас використовують цей функціонал, а тим часом функція «Google Smart Lock» в фоновому режимі збирає і аналізує практично всі показники вашого смартфона, тому я пропоную її відключити.

Для цього заходите в «Налаштування» -> Паролі та безпека -> Конфіденційність -> Агенти довіри і відключаєте Smart Lock (Google)

Ще рекомендую Вам перевірити пункт в меню «Для розробників», під назвою “Не відключати мобільний інтернет”, так як в останній версії прошивки він виявився активним на моєму смартфоні. А між тим він так само негативно впливає на автономність і не дуже потрібен в звичайному житті.

Після цих дій автономність смартфона зросте, а в світлі останніх оновлень і збільшеної активності від Google сервісів на деяких моделях, думаю це точно не буде зайвим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.