Xiaomi першою показала ідеальну камеру під екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi розробила перше покоління технології підекранних камер в червні 2019 року. Нам показали прототип у дії, однак ретельний огляд підтвердив, що дисплей в області камери не ідеальний, а щільність пікселів дуже низька.

Генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun) повідомив, що друге покоління було готове в жовтні 2019 року. А сьогодні він продемонстрував третє покоління підекранної камери, яка на його думку, майже ідеальна і порівнянна за якістю з звичайними селфі-камерами.

Лей Цзюнь розповів, що в перших двох поколіннях їм вдалося зробити дисплей над фронтальною камерою прозорим, жертвуючи щільністю пікселів в цій області. Фактично, щільність пікселів дисплея над камерою була вдвічі нижча, ніж в решті частини OLED-панелі. Це було зроблено для того, щоб екран міг пропускати достатню кількість світла для датчика зображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак в новому поколінні компанія використовувала самостійну розроблену компоновку пікселів, при якій світло проходить не через відключаючі пікселі, а в зазори між ними. Крім того, компанія подвоїла кількість пікселів як в вертикальному, так і в горизонтальному напрямках, довівши щільність до того ж рівня, що і в решті частини екрану. Екран над камерою має такі ж характеристики передачі кольору, гами і яскравості, що і весь дисплей.

Xiaomi стверджує, що її підекранна камера здатна забезпечувати таку ж якість зображення, як і звичайні селфі-камери. Це робить дане рішення «майже ідеальним».

Перший смартфон Xiaomi з такою камерою з’явиться на ринку в наступному році. Ймовірно, ним стане Xiaomi Mi 11.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.