Огляд Samsung Galaxy Buds2: якісні TWS-навушники з ANC

Коли навушники початкового рівня такі хороші, навіщо переходити на Pro?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навушники за 3499 гривень замінюють Galaxy Buds Plus і займають позицію початкового рівня модельного ряду компанії. Це сімейство тепер складається з Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds Live у формі квасолі та Galaxy Buds 2.

Buds2 покращують своїх попередників, додаючи активне шумозаглушення. Але за ті кілька днів, які я провів з ними досі, я б сказав, що найбільший і вражаючий прогрес, досягнутий Samsung – це їх дизайн і зручність. Це найменші та найлегші бездротові навушники компанії. І, на мій погляд, Buds 2 забезпечують гладку та ненав’язливу посадку, яка однозначно вирізняється серед головних конкурентів компанії. Тим не менш, вони поступаються Buds Plus за часом автономної роботи, тому не все обов’язково краще. Але Samsung правильно зрозумів, що вони можуть стати новим вибором для користувачів Android, яким потрібна проста та надійна пара бездротових навушників із задовільним звуком. Фактично, Samsung так досягла успіху з Buds 2, що флагманський Buds Pro став продавати набагато складніше.

Buds 2 поставляються у футлярі, який за розміром і формою схожий на попередні моделі Buds Pro і Buds Live. Samsung, схоже, зупинився на цьому кейсі для всієї лінійки, і я не можу скаржитися. Зовнішній бік корпусу – глянсово-білий, а матова внутрішня частина підібрана за кольором до будь-якого відтінку Buds 2: білого, темно-сірого, зеленого або пурпурового. Самі навушники мають глянсове покриття, що може зробити їх трохи слизькими в літню спеку, але поки що мені зручно із ними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У них така ж вигнута форма, що й у Buds Pro, але завдяки зменшеному розміру Buds 2 практично зникає у щілинах вуха. Дивлячись на когось прямо, хто носить їх, можна повністю непомітити Buds 2. Вони справді такі тонкі. Порівнюючи їх із більш громіздкими Galaxy Buds або Buds Plus, ви отримуєте незаперечний приклад підвищення зручності, яке Samsung зробила у дизайні навушників. Якщо вас більше цікавлять навушники як модний аксесуар, Galaxy Buds Live, як і раніше, відрізняється більш унікальним стилем. Але Buds 2 думаю вам також сподобаються.

Зважаючи на те, наскільки добре приховані Buds 2, я припустив, що якість голосового зв’язку постраждає. Але тут Samsung вдалося перевершити мої очікування. Ті, з ким я розмовляв телефоном або через Zoom, сказали, що це дуже схоже на те, що я говорю через навушники, але мікрофони могли без проблем вловлювати все, що я сказав. Samsung заявляє, що Buds 2 включають нове «рішення на основі машинного навчання, яке відфільтровує різні відволікаючі фонові шуми». Я не впевнений, що це дійсно так, але я можу дзвонити Buds 2 і бути впевненим, що вони не будуть безладом.

Термін служби батареї – це єдиний критерій, яким Buds 2 не може зрівнятися з Buds Plus. За оцінками Samsung, вони будуть працювати до п’яти годин безперервного відтворення з увімкненим ANC (якщо це триватиме до 20 годин). Відключення шумоподавлення продовжить цей час до 7,5 години (або 29 годин, включаючи корпус). Це в жодному разі не погано, але це на кілька годин менше з 11 годин безперервної гри, які могли б досягти Buds Plus, що, чесно кажучи, ставить ці навушники у їхню власну лігу. Я не знаю багатьох обставин, за яких ви слухали б музику 11 годин поспіль, навіть не кладучи навушники назад у футляр (або просто заради того, щоб дати вухам відпочити), і, схоже, Samsung був готовий обміняти трохи витривалості на цей компактний та витончений форм-фактор. Думаю, це було правильне рішення.

Але як щодо Galaxy Buds Pro? Як навушники Samsung початкового рівня поєднуються з найдорожчою парою? Компанія передбачувано заявляє, що її навушники вищого рівня забезпечують чудову якість звуку та потужніший ANC. Останній пункт вірний: у Buds 2 є спосіб шумоподавлення, який хороший, але ніколи не вау. Їхній навколишній звук також звучить дуже комп’ютеризовано та штучно, так що це ще одна область, в якій Buds Pro працюють краще. А деякі функції, такі як 360-градусний звук та автоматичне перемикання між пристроями Samsung, відсутні. Я думаю, що найбільш істотна різниця між Buds 2 і Buds Pro у реальному світі, яка буде мати значення для потенційних покупців, полягає в тому, що останні мають рейтинг IPX7 щодо стійкості до води та поту. Buds 2 – це просто IPX2, тому використовувати їх під дощем ризиковано.

Galaxy Buds 2 не потрібно було ламати двері, щоб досягти успіху. Їм судилося стати вибором за замовчуванням для багатьох власників телефонів Android. Вони чудово звучать, зручно сидять і працюють надійно. Але, насамперед, мене захоплює, наскільки компактні та низькопрофільні ці навушники. Як і його останні складні пристрої, Galaxy Buds 2 – свідчення того, що Samsung не сидить на місці. Це б’є по всіх циліндрах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.