Програми

Зміни в Windows 10: платне оновлення на горизонті

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Microsoft зважилася на вкрай незвичайний крок – вона відновила програму бета-тестування Windows 10. У жовтні наступного року ця операційна система повинна перестати отримувати оновлення, і її підтримка буде завершена, але навіть незважаючи на це, користувачам пропонується випробувати нові функції, які будуть додані. найближчим часом.

За словами Microsoft, вступ до бета-програми не продовжує термін широкої підтримки Windows 10, апдейти все одно перестануть приходити. Виняток становитиме корпоративна редакція, користувачі якої ще протягом кількох років отримуватимуть платні оновлення (61 долар за кожен пристрій у перший рік, 122 долари у другий та 244 доларів у третій). Але що ще важливіше, Microsoft планує вперше у своїй історії поширити практику випуску платних оновлень на звичайних користувачів, хоча поки що невідомо, скільки їм буде запропоновано платити.

Свіжа бета-складання Windows 10 поки не випущена і навіть не анонсована, тому невідомо, що в ній з’явиться. Припущень небагато: швидше за все, Microsoft додасть до нього підтримку нейромережевого чату Copilot та інші функції, що задіяли штучний інтелект.

У діях Microsoft починає простежуватися логіка, якщо глянути на статистику ринку операційних систем. На ньому через 9 років після випуску лідирує Windows 10, займаючи 68-відсоткову частку серед усіх комп’ютерів. Windows 11 пасе далеко за часткою всього 28%. Погодьтеся, було б дивно з боку Microsoft залишати десятки мільйонів користувачів з операційною системою, яка не оновлюється і не розвивається, але ще дурнішим виглядала б паралельна підтримка двох платформ. Вбудовування нейромереж хоча б частково вирішить ці проблеми та дозволить підтримувати Windows 10 в актуальному стані протягом найближчих років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Xiaomi готує флагманські смартфони Redmi K80 та K80 Pro з чіпсетом Snapdragon 8 Gen 4

    Компанія Xiaomi готується до випуску нових флагманських смартфонів Redmi K80 та K80 Pro, які обіцяють…

    01.07.2024

    ШІ-функції на iPhone будуть тільки по передоплаті

    Підписка Apple Intelligence+ від компанії Apple відображає її стратегічні зусилля в напрямку розвитку програмного забезпечення,…

    01.07.2024

    Три випадки, коли не варто заряджати телефон

    Зарядка смартфонів є невід'ємною частиною нашого щоденного життя, але існують кілька важливих моментів, які варто…

    01.07.2024

    Samsung може не випустити стандартну модель планшета Galaxy Tab S10 цього разу

    Згідно з останніми даними, Samsung може відмовитися від випуску базової моделі у своїй новій лінійці…

    01.07.2024

    Galaxy Ring матиме функції відстеження температури шкіри та виявлення хропіння

    Ми наближаємося до анонсу Galaxy Ring, який відбудеться 10 липня, і деякі нові функції цього…

    01.07.2024

    Telegram для iOS та Android отримав три корисні нововведення

    Оновлення Telegram для iOS і Android принесло кілька значних змін, які полегшують користування месенджером і…

    01.07.2024