Програми

Microsoft хоче повністю перенести Windows у хмару

Share
Час читання: 2 хв.

Microsoft хоче розмістити свою операційну систему Windows у хмарі, принаймні, такою є ідея компанії на найближче майбутнє. Про це йдеться в нещодавно оприлюдненій інформації з презентації, яка відбулася ще минулого року. Що це означає для нас, кінцевих користувачів?

Як повідомляє The Verge, у рамках триваючих судових розглядів між Федеральною торговельною комісією і Microsoft, у червні 2022 року компанія провела презентацію під назвою “Стан бізнесу”. Основна увага в ній приділялася хмарним сервісам (пов’язаним з іграми), а також було розкрито плани з розвитку споживчого сегмента Windows.

Ще 2021 року у Microsoft з’явилася Windows 365 – хмарна версія ОС, призначена для корпоративних клієнтів. Тепер же стало відомо, що редмондський гігант хоче запропонувати таку послугу і звичайним користувачам. Замість того, щоб давати нам можливість встановлювати майбутні версії Windows на диск ПК, компанії вигідно, щоб ваша копія операційної системи перебувала на сервері у великому центрі обробки даних.

Не секрет, що Microsoft вже заробляє багато грошей на хмарних сервісах і все сильніше просуває їх у своїй пропозиції. Ідея підсадити пересічних користувачів на Windows 365 – чудова можливість отримати ще одне потужне джерело постійного грошового потоку.

За даними The Verge, софтверний гігант хоче впровадити щось на кшталт режиму завантаження “Windows 365 Boot” у Windows 11. Він дасть змогу користувачеві працювати зі “своєю” ОС з будь-якої точки світу, з будь-якого ПК, звісно, за умови, що там буде доступ до швидкого і стабільного інтернет-з’єднання. У майбутньому Microsoft може взагалі заборонити встановлювати систему локально, але такий радикальний крок поки малоймовірний.

Загалом, це чудова можливість для Microsoft ввести щомісячну абонентську плату за використання Windows. Журналісти The Verge припускають, що компанія може запропонувати якусь “Windows 365 Starter” – обмежену і з рекламою, але без додаткової оплати, як компромісний варіант для звичайних користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Microsoft закрила перший у світі підводний дата-центр через 11 років роботи

    Перед запуском проєкту було проведено тестування, а потім пілотні запуски UDC-центру на Північних островах з…

    24.06.2024

    OnePlus представив Nord CE 4 Lite 5G: доступний смартфон з потужною батареєю

    У асортименті китайського бренду OnePlus з'явився новий середньобюджетний смартфон Nord CE4 Lite 5G. Це один…

    24.06.2024

    Київстар запровадив онлайн-ідентифікацію для всіх номерів

    Для додаткового захисту номерів абонентів Київстар впровадив сервіс онлайн-ідентифікації для реєстрації номерів через "Дія" або BankID НБУ.…

    24.06.2024

    Apple хоче замінити 50% працівників лінії збирання iPhone автоматизацією

    Видання The Information сьогодні опублікувало новий матеріал про спроби Apple автоматизувати процес виробництва iPhone. У репортажі йдеться,…

    24.06.2024

    Sony відмовляється випускати нові ігри для PSVR2: що це означає для користувачів PlayStation 5

    Портал Android Central повідомляє, що Sony скоротила інвестиції в ігри віртуальної реальності, оскільки не бачить…

    24.06.2024

    Які функції хочуть впровадити у смартфони у майбутньому

    Сучасні смартфони вже давно перетворилися на більш ніж прості пристрої для дзвінків і повідомлень —…

    24.06.2024