Смартфони

Який телефон вибрати до 15000 гривень. Рейтинг рекомендованих смартфонів

Share

Телефони вартістю до 15000 гривень – це нижня межа середнього цінового діапазону, хоча з нинішніми цінами на флагманські моделі та загальними високими цінами на електроніку вони, ймовірно, через деякий час будуть вважатися бюджетними моделями. Тим не менш, факт залишається фактом: їх часто і охоче обирають покупці. Який смартфон варто вибрати за 15000 гривень або трохи менше?

Телефон за 15000 гривень? Ось найважливіша інформація

Телефон вартістю до 15000 гривень – це техніка середньої цінової категорії. Хороший телефон за такі гроші працює швидко під час виконання базових завдань, таких як перегляд Інтернету та соціальних мереж, використання миттєвих повідомлень та найпопулярніших додатків. AMOLED-матриця не є чимось незвичайним в цьому ціновому класі і, якщо є можливість, варто вибирати моделі, оснащені нею, бажано з високою частотою оновлення. Роздільна здатність FullHD+ в телефонах цієї цінової категорії – це майже само собою зрозуміло.

Найкращі смартфони вартістю близько 15000 гривень підтримують мережу 5G. Такі моделі однозначно варті уваги. Хороший телефон за 15000 гривень впорається з більшістю ігор, а основна камера дозволить отримувати якісні фотографії, принаймні вдень. На жаль, навряд чи варто розраховувати на водонепроникність – цей елемент ми зустрічаємо здебільшого в більш дорогих смартфонах. Втім, нам не доведеться турбуватися про акумулятор, який зазвичай має ємність 5 000 мАг.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рейтинг найкращих смартфонів вартістю до 15000 гривень

Найважливіша частина, яку повинен містити хороший рейтинг смартфонів, – це пропозиції щодо конкретних моделей у даному ціновому сегменті. Отже, без зайвих сумнівів, ми переходимо до того, на який телефон вартістю до 15000 гривень варто звернути увагу.

Тривалий час автономної роботи

Motorola moto g53 5G

Смартфон, який на папері не має нічого сенсаційного чи надзвичайного, але завдяки чудово оптимізованому програмному забезпеченню, розумному енергоспоживанню та ємному акумулятору здатен забезпечити дійсно тривалий час роботи від одного заряду (див. огляд Motorola Moto g53 5G). Для багатьох людей це може бути однією з найважливіших характеристик смартфона, оскільки в інших відношеннях moto g53 5G працює ні дуже добре, ні погано – просто середньо. Час роботи і підтримка мережі п’ятого покоління – найважливіші сильні сторони цієї моделі.

moto g53 5G підтримує мережі 5G і працює з двома SIM-картами, має великий 6,5-дюймовий екран (на жаль, лише LCD і лише HD), процесор Snapdragon 480+, Android 13, 128 ГБ вбудованої пам’яті UFS 2.1 і підтримку карт пам’яті, а також роз’єм для навушників, основну камеру з роздільною здатністю 50 Мп і NFC. Отже, цей телефон вартістю 15000 гривень має все, що вам може знадобитися, але скоріше для менш вибагливого користувача.

Motorola moto g82 5G

За не набагато більшу суму ви можете придбати майже бездоганний телефон вартістю до 15000 гривень – це Motorola moto g82 5G (див. огляд Moto G82 5G).

Motorola moto g82 5G, як телефон до 15000 гривень, позитивно дивує як з точки зору параметрів, можливостей, так і ціни. Він має чудовий екран з високою частотою оновлення, стереодинаміки, хорошу камеру з OIS і чистий Android 12. Смартфон навіть не позбавлений роз’єму для навушників і FM-радіо, яке все ще має своїх любителів.

Технічні характеристики Motorola moto g82 5G здаються повними в середньому ціновому діапазоні. Це процесор Snapdragon 695 5G, 6 ГБ оперативної пам’яті і 128 ГБ вбудованої пам’яті. Причепитися немає до чого, і хоча десь, напевно, була економія, виробникові вдалося зробити її так, що вона не відчутна користувачеві. А ще варто згадати, що цей телефон вартістю 15000 гривень також пропонує пластиковий чохол у комплекті.

Популярний і перевірений виробник

Xiaomi Redmi Note 12S

Смартфони від Xiaomi та брендів, що походять від цього виробника, часто рекомендують як телефон до 15000 гривень. Redmi Note 12S знайшов місце в нашому списку. Це телефон, оснащений 6,43-дюймовим AMOLED-екраном з частотою оновлення 90 Гц. Смартфон працює на базі процесора MediaTek Helio G96, має 8 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ вбудованої пам’яті. Ємність акумулятора становить 5 000 мАг, а система – Android 13. Не бракує підтримки Dual SIM, або двох SIM-карт, а також на борту є інфрачервоний порт.

Специфікація Redmi Note 12S для телефону вартістю до 15000 гривень загалом справляє хороше враження, але, вибираючи цю модель, ви повинні рахуватися з деякими компромісами. Перш за все, ми повинні пам’ятати, що ця модель не підтримує мережі 5G, в той час як багато телефонів в цьому бюджеті можуть похвалитися сумісністю з цим стандартом.

POCO X5 5G

Якщо вам принципово не подобаються китайські смартфони, то цей телефон за 15000 гривень не для вас. Однак іншим варто хоча б придивитися до моделі під брендом POCO. Пристрій має великий 6,67-дюймовий екран, виготовлений за технологією AMOLED (частота оновлення 120 Гц гарантує плавну прокрутку контенту), який добре підійде, наприклад, для перегляду фільмів. На борту ви знайдете процесор Qualcomm Snapdragon 695, 8 ГБ оперативної пам’яті та 128 ГБ вбудованої пам’яті. Телефон має великий акумулятор на 5000 мАг. Не бракує 5G або Dual SIM.

На екрані POCO X5 5G ми зможемо комфортно дивитися відео. Такий великий AMOLED-дисплей також добре підійде для ігор. Корпус телефону повинен пережити в хорошому стані, оскільки виробник кидає в комплекті чохол. З точки зору програмного забезпечення, POCO X5 5G – це телефон під управлінням Android 12 і надбудови MIUI 13.

Новий смартфон до 15000 гривень

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Не бракує людей, які віддають перевагу новим смартфонам, і справа не лише в їхньому стані, а й у тому, як давно вони з’явилися на ринку. Чим новіші телефони, тим більша ймовірність того, що вони матимуть актуальне програмне забезпечення з коробки і що виробник не припинить підтримку пристроїв протягом деякого часу.

OnePlus Nord CE 3 Lite – це хороший смартфон, який вкладається в прийнятний бюджет. Він з’явився в магазинах лише у квітні 2023 року, тому має досить нове обладнання. Пристрій оснащений процесором Qualcomm Snapdragon 695 5G, він також має 8 ГБ оперативної пам’яті та акумулятор на 5 000 мАг. Варто зазначити, що це телефон зі швидкою зарядкою 67 Вт.

Тут є 5G і вхід для навушників, а також сучасний корпус у цікавому кольорі, завдяки якому смартфон однозначно можна вважати симпатичним. Тож чи є на що скаржитися? Ну, в цьому телефоні за 15000 гривень не буде AMOLED-панелі. Матриця виконана за технологією IPS. Втішає те, що екран дійсно великий (6,72″) і зображення оновлюється з частотою 120 Гц.

Висновок

Якби кожен міг дозволити собі флагманські моделі, то не було б попиту на дешеві смартфони, які повинні відповідати основним очікуванням користувачів, не обтяжуючи при цьому сімейний бюджет. Найпопулярніші телефони вартістю близько 15000 гривень не повинні дратувати повільною роботою і поганою якістю фотографій – тут виробники прагнуть реалізувати в них найкращі функції, хоча і за рахунок інших, які можуть занадто сильно підняти ціну пристрою. Однак, з огляду на співвідношення ціна/продуктивність, це дуже економічно вигідні пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Абоненти «Vodafone» скаржаться на перебої з Інтернетом, пише Politeka.net. Скарги на адресу «Vodafone» почали надходити після введення…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024