Microsoft хоче повністю перенести Windows у хмару

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft хоче розмістити свою операційну систему Windows у хмарі, принаймні, такою є ідея компанії на найближче майбутнє. Про це йдеться в нещодавно оприлюдненій інформації з презентації, яка відбулася ще минулого року. Що це означає для нас, кінцевих користувачів?

Як повідомляє The Verge, у рамках триваючих судових розглядів між Федеральною торговельною комісією і Microsoft, у червні 2022 року компанія провела презентацію під назвою “Стан бізнесу”. Основна увага в ній приділялася хмарним сервісам (пов’язаним з іграми), а також було розкрито плани з розвитку споживчого сегмента Windows.

Ще 2021 року у Microsoft з’явилася Windows 365 – хмарна версія ОС, призначена для корпоративних клієнтів. Тепер же стало відомо, що редмондський гігант хоче запропонувати таку послугу і звичайним користувачам. Замість того, щоб давати нам можливість встановлювати майбутні версії Windows на диск ПК, компанії вигідно, щоб ваша копія операційної системи перебувала на сервері у великому центрі обробки даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не секрет, що Microsoft вже заробляє багато грошей на хмарних сервісах і все сильніше просуває їх у своїй пропозиції. Ідея підсадити пересічних користувачів на Windows 365 – чудова можливість отримати ще одне потужне джерело постійного грошового потоку.

За даними The Verge, софтверний гігант хоче впровадити щось на кшталт режиму завантаження “Windows 365 Boot” у Windows 11. Він дасть змогу користувачеві працювати зі “своєю” ОС з будь-якої точки світу, з будь-якого ПК, звісно, за умови, що там буде доступ до швидкого і стабільного інтернет-з’єднання. У майбутньому Microsoft може взагалі заборонити встановлювати систему локально, але такий радикальний крок поки малоймовірний.

Загалом, це чудова можливість для Microsoft ввести щомісячну абонентську плату за використання Windows. Журналісти The Verge припускають, що компанія може запропонувати якусь “Windows 365 Starter” – обмежену і з рекламою, але без додаткової оплати, як компромісний варіант для звичайних користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.