Статті

Названо вимоги, які Apple висуває всім своїм співробітникам

Share

Погляньмо, які якості чекає від своїх колег Тім Кук, генеральний директор Apple? Відразу скажемо: це об’єктивно досить сильні якості, тому якщо ви виховаєте їх у собі, зможете отримати місце не тільки в Apple, а й у будь-якій іншій сильній компанії.

Здатність працювати з іншими

Комунікабельність та легкість співпраці – важлива частина для співробітника такої величезної корпорації, яка постійно має справу з іншими людьми.

«Ми вважаємо, що кожен талановитий співробітник дійсно важливий для компанії, але дві сильні людини, які працюють разом, можуть робити приголомшливу роботу, а невеликі команди можуть робити взагалі неймовірні речі», — Тім Кук.

Сила тут — у поєднанні різних точок зору та вміння домовлятися: саме так можна розвиватися найефективніше, ділитися досвідом, чути потреби та вимоги людей, щоб задовольняти їхні технічні потреби якнайповніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Креативність

“Ми шукаємо людей, які думають по-іншому, які можуть дивитися на проблему і не зациклюватися на догмах, на тому, як ця проблема завжди розглядалася раніше”.

Тут вітають людей із нестандартним мисленням — від співробітників PR та SMM до технічних директорів, конструкторів та інженерів. Вітаються так звані траблшутери : люди, які можуть знайти нетривіальний вихід зі складної ситуації, вирішити проблему нестандартно та оригінально.

Творче вирішення подібних проблем допомагає, в тому числі, обійти конкурентів і залишатися на вершині технологічного розвитку, задавати вектор розвитку для всього ринку: фахівці Apple стають лідерами, за якими тягнуться інші.

Цікавість та допитливість

«Цікавість — це коли тобі щось цікаво, і ти ставиш багато запитань, незалежно від того, чи ти їх вважаєш розумними чи дурними».

«Дивно, що коли хтось починає ставити питання, як це зробив би дитина , це змушує людину по-справжньому глибоко обмірковувати відповіді. І тому ми шукаємо в людях цю вроджену цікавість».

Тяга до нових знань – неодмінна якість для будь-якого новатора. Якщо людина прагне пізнати незвідане, відкрити поки що таємне, розширити можливості та межі людської думки — вона завжди буде на коні. І Apple за такими людьми буквально полює!

Глибина та експертність знань

«Якщо ми робимо щось у галузі промислового дизайну, нам потрібен хтось, хто розуміється на промисловому дизайні і має набір навичок у цій галузі або з часів навчання в коледжі, або займався цим протягом усієї своєї кар’єри», — Тім Кук .

Ідеальний співробітник Apple повинен володіти максимально широким набором навичок у своїй професії, що доступно лише тоді, коли людина безперервно і із задоволенням навчається. Той, хто одного разу відучився в університеті, хай і престижному, і вважає, що тепер знає все, компанії нецікавий.

Чому сам Тім Кук такий важливий для Apple

Компанія вже довгі роки — один із найбільших роботодавців США:

  • 164 000 співробітників full-time (на осінь 2022 року),
  • 12 000 чоловік працюють у штаб-квартирі в Купертіно, Кремнієва Долина, США (головний офіс називається Apple Park).

Тім Кук — топ-менеджер Apple, її генеральний директор та член ради директорів: саме за нього капіталізації «яблучка» вперше в історії перевищила 3 ​​трильйони доларів.

Успіх до Кука прийшов невипадково: до позиції генерального директора (з 2011 року) він працював у IBM, Compaq, Intelligent Electronics, вже в Apple обслуговував продажі та керував наскрізними ланцюжками поставок, тривалий час працюючи головним операційним директором.

Кук зізнається, що фактично живе в Apple Park: приходить раніше за всіх і іноді зовсім не йде. І треба визнати, що його робота приносить чудові результати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Apple
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024