Windows 11 повертається до дизайну Windows 7 – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft випадково показала майбутній оновлений дизайн Windows 11 під час січневої презентації Windows Developer. Про це повідомляє профільне видання WindowsLatest.

Під час веб-трансляції Microsoft, що відбулася в січні, ентузіасти звернули увагу на нетиповий для Windows 10 та 11 дизайн вікон та елементів робочого столу на деяких кадрах відеоряду. Зіставивши все, що вдалося розглянути, користувачі дійшли висновку, що компанія збирається відродити дизайн-код Windows Aero, вперше представлений в Windows Vista і популярний разом з легендарною і улюбленою багатьма «сімкою».

Незважаючи на погану якість скріншота, на ньому цілком можна розрізнити ознаки дизайну Aero – м’які заокруглення вікон та елементів меню, напівпрозоре у вигляді матового скла заголовок вікна і так далі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що оформлення Windows Vista свого часу було досить вдалим та красивим, а негатив викликала нестабільність самої системи. Зважаючи на все, Microsoft вирішила відродити Aero і використовувати ефект Acrylic разом з недавно представленим Mica для вікон та заголовків. Зазначимо, що Acrylic є більш ресурсомістким ефектом, тому що його рівень прозорості дозволяє побачити набагато більше елементів за вікном. Нижче можна побачити різницю в рівні прозорості між Mica та Acrylic: 

Інсайдери стверджують, що Windows Aero у тому чи іншому вигляді з’явиться у Windows 11 разом із виходом майбутнього апдейта 22H2, який також називають Sun Valley. Крім того, очікується, що Microsoft ще глибше інтегрує у систему ефект Mica.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.