Microsoft оновила Windows 7 і 8.1 вперше за довгий час

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft випустила невеликі оновлення для операційних систем Windows 7 і Windows 8.1. Вони отримали виправлення декількох проблем, тому вкрай рекомендовано встановити вийшли патчі (хоча вони доступні не всім).

Windows 8.1 все ще отримує підтримку від Microsoft, а підтримка Windows 7 було завершено понад рік тому, в січні 2020 року. Втім, корпоративні користувачі як і раніше на регулярній основі отримують оновлення безпеки Windows 7 в рамках розширеної підтримки Windows 7 ESU (Extended Security Updates) на платній основі – зараз по 50 доларів за кожен комп’ютер, а з 2022 року по 100 доларів на рік.

Оновлення з технічним номером KB5003233 якраз і призначений для корпоративних клієнтів Microsoft, а на Windows 8.1 приходить апдейт KB5003209, доступний всім користувачам, які не поновили свої комп’ютери до Windows 10. Свіжі патчі для Windows 7 і Windows 8.1 проблему з протоколом SMB, а також вносять поліпшення в систему безпеки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше був виявлений спосіб, який дозволяє безкоштовно отримувати оновлення Windows 7 за межами офіційного терміну підтримки, але його навряд чи можна назвати легальним і чесним, оскільки він задіє баги в системі Extended Security Updates. Для звичайних користувачів не залишилося легальних способів підтримувати Windows 7 в захищеному стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.