Microsoft презентує друге масштабне оновлення Windows 10 за рік: оновлене меню «Пуск» та браузер Edge на базі Chromium

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і очікувалося, компанія Microsoft випустила оновлення Windows 10 «20H2». Це друге глобальне оновлення, заплановане на цей рік. Перше під номером «2004» вийшло навесні.

Друге оновлення не має власного номера через те, що якихось нових функціональних можливостей воно не несе. Втім, нововведення все ж є. Так, Windows 10 «20H2» – це перша версія операційної системи з браузером Edge на базі Chromium. У Microsoft називають новий Edge «браузером з підвищеною продуктивністю і поліпшеною системою безпеки».

Друге нововведення в Windows 10 «20H2» – видозмінене меню «Пуск». Microsoft вважає, що «однорідний, частково прозорий фон для плиток відмінно підходить для відображення перероблених значків додатків, таких як Калькулятор, Пошта і Календар». Користувачі також можуть перемикатися між світлою і темною темою оформлення меню, а також обирати колір. Оновлене меню «Пуск» з’явилося ще в Windows 10 Insider Preview «20161».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так як кількість комп’ютерів, працюючих під управлінням Windows 10 дуже велика, а сервери, відповідальні за поширення оновлення, не всемогутні, автоматичний апдейт буде здійснюватися поступово. Проте, його можна ініціювати власноруч – через Windows Update.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.