Розробники гри LoL можуть поплатитися за статеву дискримінацію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дві урядові організації Каліфорнії в області захисту трудових прав заявили, що Riot Games повинна виплатити більше $400 млн своїм співробітницям в якості компенсації за прояв статевої дискримінації. На початку грудня повідомлялося, що компанія і позивачки домовилися про суму в $10 млн.

За даними видання Los Angeles Times, Департамент по захисту трудових і житлових прав Каліфорнії вирахував, що різниця в оплаті праці жінок і чоловіків перевищує $400 млн. Організація заявила, що інші прояви дискримінації, крім фінансових, не були відображені в угоді, також як і зміни в кадровій політиці компанії, які повинні були відбутися після скандалу.

У липні 2018 року Kotaku опублікував розслідування, присвячене сексизму в Riot Games. У статті стверджувалося, що в компанії процвітає «Офісна культура бро», а керівництво вважає за краще наймати і просувати по кар’єрних сходах співробітників чоловічої статі. Разом з тим жінки, за даними видання, отримували меншу зарплату, ніж чоловіки, які працюють на таких же або схожих посадах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Позов до розробника League of Legends був зареєстрований в листопаді 2018 року. У серпні 2019-го працівники компанії розповіли Kotaku, що ситуація поліпшується, але цьому заважають деякі члени керівництва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.