Ігри для консолей приносять в 4 рази менше, ніж мобільні ігри

За даними агентства маркетингових досліджень Nielsen, обсяг світового ринку ігор в минулому році склав 120,1 мільярда доларів. Порівняно з 2018 роком зростання склало 3%, при цьому більше половини приносять ігри для мобільних пристроїв.

За останні 12 місяців дохід від мобільних ігор склав більше 64 мільярдів доларів. За ними слідують комп’ютерні ігри, які принесли 29,6 мільярда доларів. Дохід від продажів консольних ігор склав 15,4 мільярда доларів.

Найбільш успішною грою стала мобільна Honor of Kings, яка принесла творцям 1,6 мільярда доларів, при цьому дохід знизився на 24%. Дохід League of Legends виріс на 7,1% до 1,5 мільярда доларів. Peace Elite принесла 1,2 мільярда доларів.

В індустрії ігор для ПК і консолей найуспішнішою став футбольний симулятор FIFA 19, дохід якого склав 796 мільйонів доларів. Слідом йдуть Call of Duty: Modern Warfare і Grand Theft Auto V.

Аналітики відзначають, що на консольному ринку відбувається зниження доходу через невелику кількість справжніх хітів і швидкої зміни консольного циклу. Цього року також не варто чекати зростання продажів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.