Google розповіла більше про використання зовнішніх екранів та Desktop mode у новій системі Android 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно анонсована система Android 10 Q отримає різні нововведення, включаючи Desktop mode (режим робочого столу), який дозволить підключити до мобільного пристрою зовнішній дисплей для більш зручного перегляду контенту або для роботи.

У режимі робочого столу додаток може одночасно використовуватися як на смартфоні, так і на додатковому екрані, при цьому розробники програми повинні передбачити відповідну підтримку.

На додатковому дисплеї (моніторі, телевізорі, проекторі) в режимі Desktop mode можна відкрити друге вікно того ж самого додатка. Додатковий екран підтримує функцію «многозадачного відновлення» в Android Q, яка дозволяє одночасно запускати два додатки без припинення роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, екранна клавіатура також може відображатися на додатковому екрані, а в багатоекранному середовищі клавіатура може перемикатися між кількома дисплеями за бажанням.

На додатковому дисплеї тепер також можна буде відображати шпалери з вашого смартфона, як статичні, так і живі. Крім того, користувачі зможуть встановлювати додатки, які призначені для роботи в режимі робочого столу. Android автоматично буде запускати такі десктопні додатки на великому екрані.

За словами розробників з форуму XDA, враховуючи потенціал настільного режиму в Android Q, флагман Google Pixel 4, швидше за все, отримає відеовихід HDMI чи зможе виводити зображення через USB-C і відповідний перехідник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.