Apple щомісяця платить конкуренту понад 30 млн доларів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple і Amazon є конкурентами на певних ринках, але між ними є і тісні ділові відносини: з посиланням на обізнаних з цього питання інформаторів джерело стверджує, що Apple платить Amazon більше 30 мільйонів доларів в місяць за використання хмарних сервісів AWS. Якщо у витрати збережуться на поточному рівні, в цілому за рік вони досягнуть 360 млн доларів, більш ніж на 10% перевищивши торішні.

За словами джерела, ці витрати Apple «відображають рішучість компанії швидко і надійно надавати онлайн-сервіси, такі як iCloud, навіть якщо це залежить від конкурента».

Оскільки ринок смартфонів — основного продукту Apple — наближається до насичення, компанія приділяє більше уваги онлайн-сервісів. Загальновідомо, що не так давно виробник перестав публікувати кількісні показники продажів iPhone і інших продуктів. Проте менше уваги в пресі приділяється тому, що Apple почала наводити докладні відомості про дохід сервісів, включаючи iOS App Store, AppleCare, Apple Pay і iCloud. Це не дивно, якщо згадати, що в світі використовується більше мільярда пристроїв Apple, робота яких в тій чи іншій мірі пов’язана із хмарними сервісами.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія вкладає великі кошти у створення власної інфраструктури: в січні 2018 року Apple оголосила про плани виділити 10 млрд доларів на центри обробки даних в США протягом п’яти років. У грудні компанія уточнила, що 4,5 млрд доларів з цієї суми збирається витратити протягом 2019 року.

За даними джерела, деякий час назад компанія Apple підписала угоду, що зобов’язує її витратити на AWS не менше 1,5 мільярда доларів протягом п’яти років. Для порівняння: всі операційні витрати за останній фінансовий рік Apple склали 30,94 млрд доларів.

Залишається додати, що на AWS припадає 11% річної виручки Amazon і майже 59% операційного прибутку (за даними за минулий рік).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.