Samsung демонструє особливості Exynos 9820 до анонса Galaxy S10

Анонс наступного покоління флагманських смартфонів Samsung відбудеться вже менше ніж через місяць і одночасно з ними дебютує нова однокристальна система Exynos 9820.

Компанія формально представила Exynos 9820 в листопаді минулого року, а тепер опублікувала невеликий огляд особливостей платформи.

Першим ділом Samsung приділяє увагу нейронному процесору для прискорення обчислень штучного інтелекту, який допоможе виконувати завдання, пов’язані з ШІ швидше, ніж Exynos 9810. Наприклад, від NPU повинен виграти цифровий помічник Bixby, він зможе відповідати на команди до семи разів швидше, ніж раніше. Також NPU зменшить затримки в роботі, підвищить енергоефективність і посилить безпеку.

Exynos 9820 здатна «обслуговувати» до п’яти датчиків камер замість чотирьох у 9810. Невеликий такий натяк на здвоєну фронтальну і будовану основну камери у Galaxy S10+. Також Samsung відзначає можливість запису відео в роздільній 8K, але навряд чи Galaxy S10 отримає її, оскільки у версії на Snapdragon 855 немає такої підтримки. Флагмани на Snapdragon 855 виходять в таких регіонах, як США і Китай, і мало ймовірно, що Samsung вирішить позбавити їх такої функції, якщо вона буде доступна в інших регіонах.

Exynos 9820 став швидше на 25% в одноядерному режимі, на 40% зросла продуктивність і на 35% энргоэффективность для завдань з великим завантаженням GPU, енергоспоживання в цілому знизилося завдяки виробничого процесу 8 нм. Також відзначається підвищена безпека завдяки функції “цифрового відбитка пальців” для шифрування важливої інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.