Bethesda запропонувала чітерам порозмислити над своїми діями у Fallout 76

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чітери і онлайн-ігри завжди йшли рука об руку: складно втриматися від спокуси обхитрити систему. Розробникам доведеться йти на всілякі хитрощі, щоб зробити життя обманщиків нестерпним. Пам’ятаєте, як Гаррі Поттера змусили власною кров’ю виводити рівні рядки «Я не буду брехати»? Здається, автори постапокаліптичної MMO недавно перечитували легендарну книгу про чарівників – аж надто їх покарання близьке до радикального підходу Долорес Амбрідж.

Наприкінці грудня в мережі почали з’являтися відомості про те, що деяких гравців Fallout 76 забанили за використання модів або програм на зразок Cheat Engine. Багато були обурені такою поведінкою Bethesda, хоча розробники ясно дали зрозуміти, що не розглядають можливість запуску користувацьких модифікацій на публічних серверах. Справедливо чи ні таке рішення — важко сказати, проте видавництво запропонувало досить незвичайний спосіб уникнути блокування.

Деякі користувачі, викриті в любові до стороннього, повідомили про прохання написати есе на тему «Чому використання чітів шкодить спільноті онлайн-гри». Багато припустили, що це вигадки фантазерів, проте офіційний представник Bethesda підтвердив: компанія дійсно вдавалася до такого незвичайного рішення в деяких випадках. Докладніше питання використання модів автори Fallout 76 планують розглянути трохи пізніше, а поки у геймерів є можливість задуматися над поставленим питанням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.