Вибір смартфона: першорядні критерії підбору

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Потреба замінити смартфон може виникнути у двох випадках. Перший – вихід девайсу з ладу та його повна неремонтопридатність. Другий – бажання стати володарем більш технологічного мобільного пристрою.

Незалежно від причини перед тим, як купити смартфон, його слід грамотно підібрати. Сьогодні у продажу представлена ​​величезна кількість пристроїв із різних цінових сегментів. Звичайно ж, чим дорожче девайс – тим більшим спектром можливостей він має. Але, далеко не завжди є сенс витрачатися на преміальний мобільний пристрій. Придбати смартфон рекомендуєм на сайті OpenShop за вигідними цінами.

Екран смартфона

Ще свіжі в пам’яті багато часів, коли цінувалися девайси з великими дисплеями. Справді, інформацію було дуже зручно переглядати. Але великий екран далеко не завжди дозволяв розміщувати смартфон в кишені куртки або штанів. Бажано, щоб техніка мала оптимальне співвідношення таких параметрів, як діагональ дисплея та практичність. Їм володіють смартфони з розміром екрану в межах 6-6,5 дюймів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор та оперативна пам’ять

Випуском процесорів для мобільної техніки займається невелика кількість компаній:

  • Samsung;
  • Qualcomm;
  • Apple;
  • HiSilicon;
  • MediaTek.

Щодо чіпсетів Apple, то ними комплектується продукція лише цього бренду. Інші компанії постачають свої процесори різним виробникам мобільної техніки. Не можна однозначно виділити певний чіпсет найкращим. Наприклад, процесори Apple відрізняються підвищеною швидкодією. Їхнього потенціалу вистачить на довгі роки. Але вони мають мінус – це швидка витрата батареї. Чіпсети Qualcomm відрізняються невисокою енергоємністю, але поступаються за продуктивністю процесорам Apple. Аналогічне можна сказати і про обчислювальні компоненти інших компаній. Щодо обсягу оперативної пам’яті, то ідеальним варіантом буде наявність у смартфона 2-4 Гб.

Об’єм постійної пам’яті

Практично у всіх смартфонів, за винятком Айфонів, його можна збільшити. Стандартна пам’ять зазвичай складає 32-128 Гб. Навіть якщо її і вдасться повністю заповнити, то не важко перемістити контент на жорсткий диск комп’ютера або ноутбука.

Камери

Стандартна комплектація недорогого смартфона включає дві камери. Одна фронтальна, а друга – тилова. Перша орієнтована на відеодзвінки та селфі. Тиловий об’єктив використовується для створення повноцінних знімків та відео. Моделі із верхнього цінового сегмента комплектуються вже великою кількістю тилових камер. Серед них ширококутна, надширококутна та інші. Вони будуть доречними, наприклад, при частому створенні панорамних знімків. Що стосується роздільної здатності об’єктива, то його не можна розглядати як єдиний вагомий фактор впливу на якість знімків та відео. Є й другий чинник – це світлосила. Чим вона вища – тим краще камера зніматиме в умовах поганого освітлення.

Відповідаючи на питання, як вибрати смартфон, слід звернути увагу і на ємність батареї. Адже від неї залежить тривалість роботи техніки. Бажано, щоб ємність була не менше ніж 3,5 мАг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.