Мобільний зв’язок в Україні значно подешевшає

Мобільний зв’язок в Україні значно подешевшає
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора, 19 травня 2020 року на черговому засіданні Національна комісія з регулювання в сфері зв’язку і інформатизації (НКРЗІ) прийняла рішення, яке передбачає зниження на третину такси інтерконекту з 1 січня 2021 року. Це дозволить знизити ціни на дзвінки між мобільними операторами.

Як зазначили в НКРЗІ, таке рішення було прийнято у зв’язку із збільшенням обсягів міжоператорського трафіку з 5,9% у 2017 році, до 15,4% у 2019 році.

Мобільний зв’язок в Україні значно подешевшає

«19 травня 2020 на черговому засіданні НКРЗІ прийнято рішення, що передбачає зниження розрахункових такс за терминацию міжміського телефонного і мобільного телефонного трафіка на телекомунікаційних мережах операторів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринку послуг термінації голосового трафіку на телефонних мережах рухомого (мобільного) зв’язку з 0,12 до 0,08 грн/хв», – йдеться в повідомленні регулятора.

Таким чином, зниження розрахункових такс дозволить операторам:

  • Зменшити свої витрати при взаєморозрахунках за послуги пропуску трафіку до телекомунікаційних мереж інших операторів телекомунікацій;
  • Збільшити об’єм мережевого трафіку;
  • Запропонувати споживачам більш привабливі тарифні плани, що включають дзвінки до абонентів інших операторів телекомунікацій

Споживачі отримають:

  • Можливість користуватися збільшеними обсягами пакетних хвилин на всі види телекомунікаційних послуг за ту ж вартість;
  • Зменшення вартості міжмережевих дзвінків;
  • Відсутність необхідності мати кілька SIM-карт різних операторів телекомунікацій та звертати увагу на мережу якого оператора телекомунікацій необхідно дзвонити.

Зменшення розмірів розрахункових такс є стимулюючим та прогресивним кроком, який відповідає інтересам споживачів, інтересам розвитку ринку та загальноєвропейським тенденціям.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прийняте НКРЗІ рішення у встановленому законодавством порядку буде подано до Міністерства юстиції України для державної реєстрації і набере чинності з 01 січня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.