Майже мільярду iPhone загрожує велика небезпека

Apple неквапливо готується виправити проблему, але поки її ніяк не вирішити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple нещодавно підтвердила, що одна з її найстаріших вразливостей торкнулася мільйонів користувачів iPhone. У квітні компанія з’ясувала, що кожен випущений в останні роки iPhone, як виявилося піддається атакам через системний додаток «Пошта».

Компанія стверджувала, що ситуація не настільки критична, як здається. Проте фахівець з кібербезпеки ZecOps розкрив, як тригери цієї уразливості виявляються в кожному випущеному смартфоні Apple. Отже, проблема стосується більше 900 млн  пристроїв.

Спочатку говорилося, що Apple постійно применшує серйозність проблеми. Виробник навіть пообіцяв виправити уразливість в iOS 13.5, яка буде доступна на iPhone 6s і новіших моделях. У той же час неясно, що відбудеться з більш старими гаджетами, якими в тій чи іншій мірі все ще користуються по всьому світу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки немає способу позбутися від потенційної уразливості «Пошти» в iOS. Єдиний варіант – відключити додаток і використовувати інший поштовий клієнт.

У той час, як компанія не приймає активних заходів щодо усунення проблеми, за неї взялися інші структури. Наприклад, Федеральне управління з інформаційної безпеки Німеччини випустило заяву із закликом видалити «Пошту» в iOS. Уразливість програми дозволяє зловмисникам маніпулювати поштовим листуванням, тому запобігання злому дозволило б користувачам убезпечити себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.