Чим українці займаються на карантині: Viber провів опитування

Згідно з дослідженням Viber – лідера в Україні серед мобільних додатків — українці найчастіше проводять час за переглядом фільмів і серіалів (44%). 11% віддають перевагу навчанню, 7% – вивченню іноземних мов.

Вже понад місяць по всій території України оголошено режим суворого карантину у зв’язку зі світовою пандемією COVID-19. Більшість громадян дотримуються режиму самоізоляції, через що у деяких з’явилося більше вільного часу. Viber провів опитування серед українських користувачів додатку про те, як вони проводять свій карантин. Опитування проводилось в офіційній спільноті Viber в Україні. Всього брали участь понад 85000 користувачів.

Згідно з отриманими результатами, практично половина опитаних (44%) найчастіше проводить своє дозвілля за переглядом фільмів і серіалів. 11% більше використовують вільний час для навчання за допомогою освітніх онлайн платформ. 9% користувачів Viber в Україні на карантині переважно приділяють увагу освоєнню кулінарних навичок, 7% – малюванню, 4% – грі на музичних інструментах, 7% – вивченню іноземних мов. 8% в основному займаються спортом на онлайн заняттях. Також на дозвіллі деякі стали більше приділяти часу читанню електронних книг (6%), відвідуванню віртуальних виставок музеїв і картинних галерей (2%) і прослуховуванню спектаклів і концертів через онлайн-трансляцію (2%).

Також за час карантину збільшилася та активність українців в додатку. Користувачі стали відправляти один одному на 21% більше повідомлень, при цьому кількість відеоповідомлень зросла на 207%. Кількість аудіозвонков між двома користувачами зросла на 25%, а групових конференцій — на 292%. Українці також частіше переглядають спільноти. Число переглядів збільшилось на 74%, а кількість «лайків» – на 133%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.