У 2024 році найбільша криптобіржа Uniswap запустить власну блокчейн-мережу

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Uniswap – найбільша децентралізована криптобіржа, що готується до запуску мережі другого рівня Unichain наприкінці 2024 року.

Реклама

Ця мережа, заснована на блокчейні Ethereum, відрізнятиметься високою пропускною здатністю та швидкістю транзакцій, а їхня вартість обіцяє бути на 95% нижчою, ніж у Ethereum.

Що ще відомо

Мережа Unichain використовуватиме технологічні рішення Superchain від команди Optimism. 2025 року власники токенів UNI зможуть стати валідаторами цієї мережі, отримуючи винагороду в нативних токенах. Uniswap — найбільша децентралізована торгова платформа із щоденним обсягом торгів понад $1 млрд.

Проект був заснований у 2018 році Хайденом Адамсом, який раніше працював у Siemens, і отримав грант від Ethereum Foundation у розмірі $100 тис. У 2020 році він залучив $11 млн від Andreessen Horowitz та інших інвесторів, а в 2022 році – $165 млн від консорціуму з Polychain Capital.

Розробники прагнули спростити взаємодію з DeFi-додатками та збільшити ліквідність, зробивши головними бенефіціарами валідаторів, власників UNI, мережу Optimism та постачальників ліквідності. Зниження транзакційних витрат на 95% може залучити додаткових користувачів та збільшити торговий обіг.

В основі Uniswap лежить концепція пулів, де користувачі вносять кошти як ліквідність та отримують комісію за операції. Весь контроль над операціями відбувається автоматично без третіх сторін. За минулий місяць користувачі заплатили майже $14 млн. за транзакції на біржі.

Протокол Uniswap отримав прибутковість у розмірі $1,3 млрд за останній рік. Зниження витрат транзакцій призведе до збільшення доходів всіх учасників мережі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ