Microsoft прикрила лазівку, яка дозволила уникнути раптового блокування комп’ютера

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Зовсім недавно користувачі ПК з Windows отримали можливість підключатися до Інтернету та встановлювати операційну систему, не входячи в обліковий запис Microsoft. Для цього мені довелося скористатися обхідними шляхами, але цього тижня вони були приховані.

Реклама

Як з’ясував блогер Зак Боуден, інженери Microsoft усунули баг, що дозволяв створити локальний обліковий запис у процесі інсталяції Windows 11. Закінчити встановлення ОС без підключення до мережі та прив’язування облікового запису більше не вийде.

Уникнути входу до облікового запису Microsoft було досить просто  — достатньо викликати «Диспетчер завдань» поєднанням клавіш Ctrl+Alt+Del, коли інсталятор вимагав підключення до інтернету, або ввести командний рядок OOBE\BYPASSNRO в командному рядку.

Комп’ютер з локальним обліковим записом набагато менше залежить від забаганок Microsoft — наприклад, зникає ризик того, що компанія заблокує доступ до нього, якщо раптом вирішить, що це необхідно для дотримання обмежень санкцій. Відомі випадки, коли Microsoft блокує вхід до комп’ютера, якщо користувач давно не включав його – це теж було б неможливо з локальною обліковкою. Вирішення проблеми поки немає, але можна сподіватися, що воно не змусить себе чекати.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ