Новини України та Світу

Заводи з виробництва чіпів для Apple неможливо перенести, незважаючи на військові навчання Китаю

Share
Час читання: 2 хв.

Компанія TSMC заявила, що заводи з виробництва чіпів для Apple не можуть бути перенесені з острова, незважаючи на страхи перед китайським вторгненням.

Голова ради директорів Сі Сі Вей заявив, що компанія провела переговори з «деякими клієнтами» щодо цієї ідеї після того, як Китай провів військові навчання в районі острова, але це виявилося просто недоцільним.

Служби безпеки США та Великобританії виступили з «безпрецедентним попередженням» про те, що Китай є реальною загрозою. Ці побоювання посилилися, коли країна фактично відрепетирувала військову блокаду острова, ймовірний перший крок до вторгнення, і ще раз, коли оголосила про плани досягти нових військових висот до 2027 року, коли відзначатиметься 100-річчя Народно-визвольної армії.

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, заявив, що Пекін, можливо, буде готовий до вторгнення на Тайвань цього року.

З того часу Китай проводить нові військові навчання у водах навколо Тайваню, ніби розігруючи дії, які він здійснить у майбутньому.

Заводи з виробництва чіпів Apple перенести не вдасться

Хоча Вей не назвав клієнтів, які поставили питання, Apple, безперечно, є одним з них. На виробника iPhone припадає приблизно половина бізнесу TSMC.

Reuters повідомляє про розмови, зроблені після загальних зборів акціонерів компанії.

«Нестабільність у районі Тайванської протоки дійсно є одним із факторів, що впливають на ланцюжок поставок, але я хочу сказати, що ми, звичайно, не хочемо війни», – сказав Вей журналістам після щорічних зборів акціонерів компанії.

Він зазначив, що неможливо перенести фабрики з виробництва чіпів з острова з огляду на те, що 80-90% виробничих потужностей компанії знаходяться на Тайвані.

Проте компанія розробила плани на випадок непередбачених обставин, щоб Китай не зміг використати її виробничі потужності у разі захоплення.

Оскільки 100% чіпів Apple серій A та M виробляються компанією TSMC, ці слова ще раз підкреслюють значущість для США будівництва заводів на своїй території, але на реалізацію цього процесу підуть роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleTSMC
  • Останні записи

    Xiaomi готує флагманські смартфони Redmi K80 та K80 Pro з чіпсетом Snapdragon 8 Gen 4

    Компанія Xiaomi готується до випуску нових флагманських смартфонів Redmi K80 та K80 Pro, які обіцяють…

    01.07.2024

    ШІ-функції на iPhone будуть тільки по передоплаті

    Підписка Apple Intelligence+ від компанії Apple відображає її стратегічні зусилля в напрямку розвитку програмного забезпечення,…

    01.07.2024

    Три випадки, коли не варто заряджати телефон

    Зарядка смартфонів є невід'ємною частиною нашого щоденного життя, але існують кілька важливих моментів, які варто…

    01.07.2024

    Samsung може не випустити стандартну модель планшета Galaxy Tab S10 цього разу

    Згідно з останніми даними, Samsung може відмовитися від випуску базової моделі у своїй новій лінійці…

    01.07.2024

    Galaxy Ring матиме функції відстеження температури шкіри та виявлення хропіння

    Ми наближаємося до анонсу Galaxy Ring, який відбудеться 10 липня, і деякі нові функції цього…

    01.07.2024

    Telegram для iOS та Android отримав три корисні нововведення

    Оновлення Telegram для iOS і Android принесло кілька значних змін, які полегшують користування месенджером і…

    01.07.2024