Новини України та Світу

Apple обговорює з LG та Samsung постачання доступних дисплеїв для бюджетної AR-гарнітури

Share
Час читання: < 1 хв.

Компанія Apple звернулася до LG та Samsung з офіційним запитом про постачання дисплеїв micro-OLED для розробки більш доступної версії гарнітури змішаної реальності Vision. Імовірно, бюджетна модель пристрою може з’явитися у продажу вже до кінця наступного року.

За даними видання UploadVR з посиланням на південнокорейське агентство новин Elec, Apple запросила у LG і Samsung технічні характеристики дисплеїв для розробки нового продукту. Згідно з джерелом, Apple запитала інформацію про дисплеї типу micro-OLED розміром від 2 до 2,1 дюйма із щільністю пікселів 1700 PPI.

Для порівняння, поточна модель Apple Vision Pro оснащена дисплеями від Sony розміром 1,42 дюйма із щільністю пікселів близько 3386 PPI та роздільною здатністю 3660 × 3200 пікселів. Передбачувані нові дисплеї матимуть роздільну здатність приблизно 2600 × 2300 або 2500 × 2500 пікселів, якщо вони будуть квадратними. Використання дисплеїв з нижчою роздільною здатністю допоможе знизити вартість пристрою та значно розширити користувальницьку аудиторію.

Технологія micro-OLED дозволяє створювати гарнітури з високою роздільною здатністю, тонким дизайном та чудовою контрастністю. Дисплеї від Sony, що використовуються у Vision Pro, є одним із основних факторів високої вартості пристрою. За даними The Elec, Sony може виробляти менше ніж півмільйона таких дисплеїв на рік і не планує розширювати виробництво.

Раніше повідомлялося, що Apple тестувала дисплеї від китайських виробників SeeYa та BOE, але компанії зіткнулися з труднощами через невідповідність високим стандартам якості Apple. Звернення до південнокорейських компаній LG і Samsung, відомих своїми високоякісними дисплеями, може допомогти Apple досягти мети зі зниження вартості гарнітур Vision без шкоди для якості, і зміцнити свої позиції на цьому ринку, що ще розвивається.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleSamsung
  • Останні записи

    Huawei презентує смартфон Pura 70 Satellite SMS Edition

    У квітні цього року компанія Huawei представила нову лінійку флагманських смартфонів Pura 70, що включає…

    30.06.2024

    Neuralink скасувала операцію з імплантації чипа в мозок другого пацієнта

    Компанія Neuralink Ілона Маска скасувала операцію з вживлення імпланту в мозок другому пацієнту, яка мала…

    30.06.2024

    iPhone 16 Pro отримає нові панелі Samsung M14 OLED для двох моделей

    Згідно з останньою інформацією, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max можуть бути оснащені…

    30.06.2024

    Samsung Galaxy Watch 4 і Watch 5 отримують нові ШІ-функції з оновленням One UI 6 Watch

    Samsung розширює список моделей своїх розумних годинників, які отримали бета-оновлення One UI 6 Watch з…

    30.06.2024

    Нові функції та характеристики Samsung Galaxy S25 Ultra: що варто знати

    Авторитетний Twitter-інсайдер Ice Universe розкрив низку характеристик Galaxy S25 Ultra. Судячи з усього, топовий флагман…

    30.06.2024

    В мережі показали чохли для Samsung Galaxy Z Fold 6 та Flip 6

    Ми вже бачили витоки інформації щодо самих Galaxy Z Fold 6 та Flip 6, але…

    30.06.2024