Заводи з виробництва чіпів для Apple неможливо перенести, незважаючи на військові навчання Китаю

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія TSMC заявила, що заводи з виробництва чіпів для Apple не можуть бути перенесені з острова, незважаючи на страхи перед китайським вторгненням.

Реклама

Голова ради директорів Сі Сі Вей заявив, що компанія провела переговори з «деякими клієнтами» щодо цієї ідеї після того, як Китай провів військові навчання в районі острова, але це виявилося просто недоцільним.

Служби безпеки США та Великобританії виступили з «безпрецедентним попередженням» про те, що Китай є реальною загрозою. Ці побоювання посилилися, коли країна фактично відрепетирувала військову блокаду острова, ймовірний перший крок до вторгнення, і ще раз, коли оголосила про плани досягти нових військових висот до 2027 року, коли відзначатиметься 100-річчя Народно-визвольної армії.

Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, заявив, що Пекін, можливо, буде готовий до вторгнення на Тайвань цього року.

З того часу Китай проводить нові військові навчання у водах навколо Тайваню, ніби розігруючи дії, які він здійснить у майбутньому.

Заводи з виробництва чіпів Apple перенести не вдасться

Хоча Вей не назвав клієнтів, які поставили питання, Apple, безперечно, є одним з них. На виробника iPhone припадає приблизно половина бізнесу TSMC.

Reuters повідомляє про розмови, зроблені після загальних зборів акціонерів компанії.

«Нестабільність у районі Тайванської протоки дійсно є одним із факторів, що впливають на ланцюжок поставок, але я хочу сказати, що ми, звичайно, не хочемо війни», – сказав Вей журналістам після щорічних зборів акціонерів компанії.

Він зазначив, що неможливо перенести фабрики з виробництва чіпів з острова з огляду на те, що 80-90% виробничих потужностей компанії знаходяться на Тайвані.

Проте компанія розробила плани на випадок непередбачених обставин, щоб Китай не зміг використати її виробничі потужності у разі захоплення.

Оскільки 100% чіпів Apple серій A та M виробляються компанією TSMC, ці слова ще раз підкреслюють значущість для США будівництва заводів на своїй території, але на реалізацію цього процесу підуть роки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ