Новини України та Світу

Деякі оновлення, які з’являться в macOS 15, стосуються не лише штучного інтелекту

Share
Час читання: 2 хв.

Незабаром відбудеться Всесвітня конференція розробників Apple (WWDC), і всі очікують грандіозних анонсів, пов’язаних із штучним інтелектом. Але не хвилюйтеся, згідно з звітом AppleInsider, у macOS 15 вже готуються деякі практичні зміни. Зокрема, найбільші зміни отримає програма “Системні налаштування”, а також інші меню та інтерфейси програм користувача.

Останнє оновлення програми “Налаштування” відбулося в macOS Ventura: воно було перейменовано з “Системних переваг” на “Системні налаштування” і перейшло на дизайн у стилі iOS, що викликало невдоволення у відданих користувачів Mac. Цього разу, як повідомляється, система організації буде заснована на “пріоритеті та спільній важливості”.

Наприклад, Загальні настройки, які часто використовуються, будуть переміщені вище за списком, щоб краще відображати частоту їх використання. Налаштування шпалер позбавляться окремого розділу та перемістяться разом з іншими опціями, а налаштування конфіденційності також перемістяться ближче до екрану блокування та опцій Touch ID – якщо вірити звітам, то так. Нам доведеться почекати до 10 червня, щоб дізнатися, наскільки правдивими є ці заяви.

Отримайте Microsoft Office для Windows/Mac за 25 доларів

За межами програми “Системні налаштування” Siri також очікує оновлення. Її панель налаштувань буде розташована поряд з панелями, пов’язаними з інтернет-акаунтами та Game Center, і очікується, що вона навіть отримає нову іконку, щоб краще поєднуватися з її елементами. Однак, ми сподіваємося, що Siri отримає не тільки візуальне оновлення. Небагато помічник знаходиться у верхній частині нашого списку речей, які Apple повинна виправити в наступній версії macOS.

Інші візуальні зміни можуть включати редизайн основних додатків, таких як Калькулятор, Нотатки, Safari та Голосові нотатки, а також нову функцію Math Notes для калькулятора для всіх, хто хоче займатися правильним математичним записом.

Список можна продовжувати, включаючи новий елемент інтерфейсу користувача для Safari і запис звуку в додатку “Нотатки”. Але, незважаючи на всі ці доробки, жодних по-справжньому революційних змін у дизайні macOS 15 не очікується. Згідно зі звітом, вона виглядатиме в основному так само, як і поточна версія – з деякими новими варіантами шпалер, щоб, як завжди, струсити ситуацію.

Однак це не означає, що чекати нема чого. За чутками, у macOS 15 є ціла низка цікавих функцій, і, звичайно, ми очікуємо, що Apple також представить кілька нових значущих функцій штучного інтелекту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: ApplemacOS
  • Останні записи

    Будівельні гіганти інвестують $75 млн у низьковуглецевий цемент

    CRH і Holcim, два провідних гравці у будівельній галузі, інвестують $75 млн у Sublime Systems,…

    27.09.2024

    Шахраї використовували TikTok для злому користувачів Microsoft

    Як повідомляє видання SiliconANGLE, посилаючись на звіт Cofense, зловмисники почали використовувати соціальну мережу TikTok для…

    27.09.2024

    Оновлений iPad 11: Чого очікувати від бюджетної моделі Apple

    Apple працює над оновленням бюджетного ‌iPad‌, який не отримував змін із 2022 року. Оскільки це…

    27.09.2024

    Apple відмовиться від впровадження функцій ШІ на території ЄС через нове законодавство

    Компанія Apple розглядає можливість не запускати свої нові функції на базі штучного інтелекту, відомі як…

    27.09.2024

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024