Статті

Як розблокувати обліковий запис WhatsApp, якщо його забанили

Share
Час читання: 2 хв.

Блокування акаунту у Ватсапі завжди неприємне, та й відбувається це далеко не завжди з вагомої причини, адже месенджер часто робить це самостійно при виникненні певної підозрілої активності. Обліковку в WhatsApp можуть забанити і за скаргою вашого недоброзичливця, а щоб зняти таке блокування, доведеться попітніти.

Чому заблокували Ватсап

Спіймати бан у WhatsApp не складно. Достатньо для цього лише масово пересилати повідомлення або, іншими словами, спамити. Це відстежується особливими алгоритмами. Крім того, якщо у ваших повідомленнях буде посилання на шахрайський ресурс, тоді взагалі можна виявитися заблокованим довічно в даному месенджері.

Крім цього, блокування може бути, якщо людина:

  • користується сторонніми програмами на кшталт неофіційних клієнтів;
  • довго відсутня в месенджері – через 4 місяці бездіяльності обліковий запис видаляється;
  • використовує фейковий обліковий запис, зареєстрований на іншу персону.

Загалом причин для бана в WhatsApp досить багато, особливо якщо врахувати, що радикально припиняється таким методом ще й неналежна поведінка користувачів, і всілякі образи.

Заблокували Ватсап – що робити?

Забаненим користувачам не слід опускати руки, адже в більшості випадків вони мають можливість розблокувати свій обліковий запис, та й сам бан часто тимчасовий, а не постійний. Тому спочатку рекомендується просто почекати три дні, які передбачає блокування за перше порушення.

У будь-якому випадку, завжди можна завести новий облік, використовуючи інший номер телефону. Однак, можна спробувати вирішити питання і полюбовно. Одразу ж нагадаємо, що офіційне зняття блокування виконується безкоштовно, а тому не потрібно дозволяти розводити себе на платні послуги шахраїв.

Для розблокування обліку в WhatsApp потрібно надіслати відповідну заявку адміністраторам месенджера. Для цього слід вибрати опцію «Запросити розгляд», після чого описати проблему, краще англійською мовою, а також вибачитися і дати обіцянку більше не хуліганити.

Після подання заявки доведеться почекати 1-5 діб. Не отримавши відповіді за тиждень, слід спробувати надати ще один запит на розблокування, продублюючи заявку на support@support.whatsapp.com.

Це все, що ви можете зробити, після чого залишається тільки дочекатися відповіді з позитивним або негативним рішенням вашої проблеми.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: WhatsApp
  • Останні записи

    Що ви можете робити з USB-C на iPhone 16

    Усі моделі iPhone 16 тепер оснащені роз’ємом USB-C, який замінює попередній Apple Lightning. Цей новий…

    26.09.2024

    Названо 10 змін прийдешнього OnePlus 13 порівняно з OnePlus 12

    На YouTube-каналі Fiiber поділилися інформацією про очікування від нового флагмана OnePlus 13. Смартфон буде презентовано…

    26.09.2024

    iPhone 16 Pro порівняли за якістю фото і відео з iPhone 5S

    В інтернеті поширена думка, що якість фото на нових iPhone практично не відрізняється від попередніх…

    26.09.2024

    Скільки пам’яті iPhone потребуватимуть АІ-функції Apple Intelligence

    Нові функції Apple Intelligence, що базуються на генеративному ШІ, займуть невелику кількість внутрішньої пам'яті на…

    26.09.2024

    Оновлення iOS 18.1 зробило процесор iPhone 16 Pro таким же потужним, як комп’ютерний Apple M2

    З виходом iOS 18.1 beta, продуктивність процесора A18 Pro у iPhone 16 Pro значно покращилася,…

    26.09.2024

    Meta представила Orion, свої перші AR-окуляри

    Meta презентувала свої перші AR-окуляри під назвою Orion, які, за заявою компанії, є одними з…

    26.09.2024