Статті

Навіщо люди завертають телефон у фольгу

Share
Час читання: 2 хв.

В інтернеті іноді можна прочитати, що мобільні телефони завертають у фольгу. Також цим питанням часто цікавляться користувачі пошукових систем. Давайте розберемося, для чого це потрібно і що буде, якщо загорнути телефон у фольгу.

Таку пораду можна було часто почути в обговоренні ЄДІ. Школярам, ​​які цікавилися, як пронести телефон на іспит, радили завернути його у фольгу. Нібито в такий спосіб його не виявити на металодетекторі. Це, звичайно, міф. Фольга сама по собі алюмінієва, тому її можна виявити.

Втім, практичний сенс все ж таки є. Якщо мобільний телефон загорнути у фольгу, мережа пропаде. Тобто, додзвонитися до абонента стане неможливо. Як це застосувати у житті — питання складне. Зрозуміло, так ви зможете на якийсь час «зникнути» з стільникової мережі. Цікаво, але у такий спосіб користувався колишній прем’єр-міністр ДНР Олександр Бородай.

Для людей, які стурбовані забезпеченням приватності, існують навіть спеціальні чохли або сумочки для телефонів, які не пропускають сигнал. Знайти такі можна, наприклад, Amazon. Що цікаво, в описі одного з таких продуктів сказано , що чохол, що блокує сигнали, діє надійніше, ніж якби ви просто вимкнули апарат або навіть вийняли батарею. Довіряти цій інформації на 100% не варто, але стає зрозуміло, що певною мірою загортання телефону у фольгу має цілком реальні підстави. В інтернеті навіть можна знайти інструкції щодо виготовлення подібних чохлів.

Звичайно, на побутовому рівні ці маніпуляції зовсім ні до чого. Якщо потрібно вимкнути стільникову мережу, варто просто активувати режим польоту або вимкнути апарат.

Крім того, усі не вщухають розмови про шкідливе випромінювання мобільних телефонів. Тому для деяких людей, які особливо стурбовані своїм здоров’ям, екранування мобільного телефону теж може мати певний сенс.

До речі, з фольгою можна зробити ще багато чого цікавого. Наприклад, сенсорні екрани сучасних смартфонів реагують на фольгу. Якщо обернути нею кінець ручки чи олівця, то вийде своєрідний стілус. Крім того, із фольги можна зробити імпровізований підсилювач сигналу Wi-Fi.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024

    Xiaomi Band 9 та Buds 5 дебютували на глобальному ринку

    Xiaomi анонсувала свої нові гаджети, Band 9 та Buds 5, ще в липні в Китаї.…

    26.09.2024

    Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

    Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт…

    26.09.2024